Ağrı ve İstanbul'un Ekmek Kavgası

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı'da yüz bin ekmeğin yarından itibaren 1,40 liradan satışa sunulacağını belirterek, 'İstanbul Halk Ekmek eğer bizim maliyetlerimizde üretemiyorsa biz ekmek üretip oraya gönderelim diyeceğiz ama ayıp olacak' dedi.

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı'da yüz bin ekmeğin yarından itibaren 1,40 liradan satışa sunulacağını belirterek, "İstanbul Halk Ekmek eğer bizim maliyetlerimizde üretemiyorsa biz ekmek üretip oraya gönderelim diyeceğiz ama ayıp olacak" çıkışında bulunmuştu. Ancak İstanbul'da halk ekmek Ağrı'dan daha ucuza 1,25 liraya satılıyor. İBB Sözcü Murat Öngün Sayan'a yanıt verdi, "Bu hesapla Ağrı batar" dedi.

  Ağrı Belediye Başkanı  Savcı Sayan, ekmek fiyatlarıyla ilgili yapqtığı açıklamayla günhdeme geldi.Sayan şunları söyledi:

“Ekmek üzerine son günlerde spekülasyon, manipülasyon yapılıyor 4-5 lira olacak, ekmek bulunmuyor diye. Böyle iftira ve algılarla bizi, halkımızı tedirgin etmeye çalışıyorlar. Biz Ağrı Belediyesi olarak bugünden itibaren yarın piyasada olacak şekilde 1,40 TL ile ekmeğimizi satışa sunuyoruz. Dolayısıyla Ağrı'daki vatandaşlarımız belki de Türkiye'nin en ucuz ekmeği diyebileceğimiz fiyata ekmek alabilecekler. Ekmek bulunmaması ya da fiyatın yüksek olması konusunda herhangi bir korku olmasın, ekmek bizim için kutsaldır. Halkımız için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Yarından itibaren bütün marketlere de vereceğiz. Yaklaşık olarak 100 bin ekmeği, ihtiyaç olması halinde kapasiteyi de daha da arttırabilecek şekilde 1,40 TL ile satışa sunacağız. En ucuz ulaşım Ağrı'daydı, en uzun ekmek de Ağrı'da olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı da inşallah Ağrı'yı örnek alır, ekmek fiyatını aşağı indirmek için çaba sarf eder. Milleti korkutmak, tedirginlik oluşturmak için 4-5 liralık fiyatlardan bahsetmez. İstanbul Halk Ekmek eğer bizim maliyetlerimizde üretemiyorsa biz ekmek üretip oraya gönderelim diyeceğiz ama ayıp olacak. Biz Ağrılı kardeşlerimize 1,40 liradan ekmek satışına devam edeceğiz. Herkese afiyet olsun, ekmek bizim için kutsaldır.”

İBB SÖZCÜSÜ ONGUN'DAN YANIT: BU HESAPLA AĞRI BATAR

Sayan'ın halk ekmekle ilgili sözlerine İBB Sözcüsü Murat Ongun'dan yanıt gecikmedi.

Ongun, Twitter hesabından Sayan'ın açıklamalarını alıntılayarak, "Ağrı’ya Halk Ekmek gönderelim de belediye zarar etmesin. Bu hesapla Ağrı batar :)" cevabını verdi.

Bakmadan Geçme