Bir Ay Kapanma Olmaz

 TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç,  Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ne ziyarette bulundu. Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğ Başkanı Ahmet Tural,^'HES kodu uygulaması zorunluluğuyla lokanta ve restoranların müşteri kabul edebilmesini talep ediyoruz' dedi.

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, esnaf temsilcileriyle buluşmasında muhalefet partilerinin ‘her taraf 1 ay kapansın, bu iş biter’ diye konuşanlara tepki göstererek "Bekara hanım boşamak kolay. Çıkıp konuşuyorlar. “Her taraf bir ay kapansın. Bu iş biter” bunu söyleyenler hayal görüyor. İsterseniz bir yıl kapatın. O zaman bu esnaf ne yapacak?" dedi. 

 TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç,  Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne ziyarette bulundu. Oda başkanlarıyla bir araya gelen Bilgiç "bekara hanım boşamak kolay. Çıkıp konuşuyorlar. “Her taraf bir ay kapansın. Bu iş biter” bunu söyleyenler hayal görüyor. Biz bunu kademeli geçişlerle götürmek zorundayız. Kendimiz dünyadan soyutlayıp kendi içimize kapanarak hayatımızı idame ettiremeyiz. Dünyada bu iş topyekün çözülmeden tek başınıza bu sorunu çözmeniz mümkün değil. İsterseniz bir yıl kapatın. O zaman bu esnaf ne yapacak?" diye konuştu.

Isparta Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğ Başkanı Ahmet Tural, TBMM Başkanvekili  Bilgiç’e esnafın taleplerini iletti. Başkan Tural, “Devletimiz de imkanları doğrultusunda esnaf ve sanatkarı desteklemeye devam ediyor bu desteklerden dolayı hükümetimize teşekkür ediyoruz. Toparlanma sürecine girerken maalesef vaka sayılarını artmasıyla yeni tedbirler alındı. Adeta başa dönüldü. Sayın Cumhurbaşkanımız kira ve hibe desteği yanında esnafımızı rahatlatacak düzenlemelerin hayata geçtiğini müjdeledi.  Esnafımız rahat bir nefes aldı. Yeterli mi değil ama devletimiz imkanları ölçüsünde veriyor. Allah devletimize zeval vermesin. Bu destekten dolayı Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimize ve  şahsınıza teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Tural şu talepleri iletti:

-Bu salgın sürecinden en çok etkilenen kesimler arasında öğrenci servis sektörü, kantinci ve kahveci esnafımız var. Öğrenci taşıyan esnafımızın sigortası, bandrolü, vizesi işliyor. Hiç olmazsa bu giderlerin yok sayılmasını talep ediyoruz.  

-İlimizin öğrenci şehri olması nedeniyle  apart, yurt, spor salonu kafe işleten hizmet sektörü esnafımıza ayrıcalık tanınarak destek verilmesini bekliyoruz.

-İl Hıfzıssıhha Kurulu kararı nedeniyle Türkiye’de spor salonları sadece Zonguldak, Eskişehir, Tokat ve bizim ilimizde kapalı. İlimizde spor salonlarının açılması için sizlerin desteğini bekliyoruz

- Kredilerin ertelenmesi, ayrıca esnafımıza bir yıl geri ödemesiz 5 yılda ödemeli 50 bin liralık faizsiz cansuyu kredisi verilmesini istiyoruz.

-HES kodu uygulaması zorunluluğuyla lokanta ve restoranların müşteri kabul edebilmesini talep ediyoruz.

-Hafta sonları büyük AVM’ler alkol satışı yapıyor. Bu da haksız rekabete yol açıyor. Bu haksızlığa son verilmesini istiyoruz. TEKEL ruhsatı olduğu için haftasonu dükkanını açamayan bakkal esnafının da dükkan açmasına izin verilmesini istiyoruz. 

-Eesnafın sanal ortamda ticaret yapmasına imkan tanıyacak adımları atmak istiyoruz. Bu kapsamda Birliğimiz bünyesinde Esnaf Dijital Değişim Destek Ofisi oluşturmak istiyoruz. 

Bakmadan Geçme