Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 27 Nisan 2022 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 27 Nisan 2022 güncel çeyrek altın, gram altın ve ons altın fiyatları...

Altın, ABD tahvillerinde yaşanan gerileme ve Avrupa'da yaşanan enerji krizindeki gelişmelerin birbirini dengelemesiyle yatay seyrini sürdürüyor.

Altının gram fiyatı, yeni güne düşüşle başlamasının ardından 905 liradan işlem görüyor.

Çeyrek altın 1.491 lira, Cumhuriyet altını da 6.137 liradan satılıyor.

Dün, yüzde 0,4 yükselişle 1.905,3 dolardan günü tamamlayan altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışına göre yüzde 0,24 azalışla 1.900 dolardan işlem görüyor.

Analistler, merkez bankalarının para politikalarını beklenenden daha hızlı sıkılaştıracağına ilişkin endişeler ve Çin ile Avrupa'da büyümeye dair artan kaygılarla emtia piyasalarında oynaklığın devam ettiğini bildirdi.

Küresel çapta enflasyonist baskılar sürerken yüksek faiz ortamına geçişin büyüme odaklı kaygıları da gündeme getirdiğini belirten analistler, ABD'de resesyon ihtimalinin daha yüksek sesle tartışılmaya başlandığını söyledi.

Analistler, bugün Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde'ın açıklamalarının yanı sıra ABD'de toptan stoklar ve bekleyen konut satışları verilerinin takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.890 doların destek, 1.940 doların direnç konumunda bulunduğunu kaydetti.

Bakmadan Geçme