Esnafa, Her Ay Asgari Ücret Ödenmesini İstedi

Pandemi destek programını değerlendiren Çakmak ''Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketi mevcut esnaflarımızın hiçbirisine çare değil hatta merhem bile olamaz. Devletin destek olabilmesi için esnafa asgari ücret bağlaması gerekiyor. Bu süreçte devletin desteğini bekliyoruz' dedi.

Edirne Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak   ‘Biz artık bu virüsü bir afat olarak nitelendiriyoruz, doğal afetlerin belli süreleri olur örneğin bir deprem gerçekleşir hasar tespiti ilk hafta yapılır yaralar sarılır ve biter ancak corona virüsün ne zaman biteceği belli değil. Esnaf bu süreçte hastalanmıştır, komaya girmiştir ve felç olmuştur.’ dedi.

Edirne Keşan Lokantacı Kahveci ve Otelciler Esnaf Odası Başkanı Hüseyin Çakmak pandemi gölgesinde geçen 2020 yılını değerlendirdi. 

Hüseyin Çakmak youtube kanalı Keşan TV’ye yaptığı açıklamada ülkede daha önce de Domuz gribi, tavuk gribi ve Deli Dana gibi doğal afetler olduğunu fakat devletin birkaç ay içerisinde bu hastalıkları tamamıyla kontrol altına aldığının altını çizdi.

Esnaf 2020 de Umudunu Kesti
Bu süreçte birçok esnafın kepenk indirdiğini ve esnafın ticari umudunu kestiğinin altını çizen Çakmak çoğu esnafın da işi kapatmak istediğini ancak çektikleri kredi yüzünden bunu gerçekleştiremediğini belirtti. ‘’Esnaf sicilini sildirdiği andan itibaren ticari kredileri bir kerede ödemek zorunda, evini geçindiremeyen esnaf sırf bu yüzden dükkanını kapatamıyor bu sıkıntılar gittikçe büyüyor.’’ dedi.

Devlet 20 bin lira hibe vermeli
Devletin bu afete maruz kalmış olan esnafa bir merhem olması gerektiğini söyleyen Çakmak ‘’Zararlarımızı karşılamalarını istemiyoruz, esnafın hayatını idame ettirebilmesi için evlerini geçindirebilmesi için geri almamak kaydıyla bir defaya mahsus 20 bin lira hibe destek vermeli’’ dedi.

Destek Paketi Merhem bile değil
Pandemi destek programını değerlendiren Çakmak ‘’Cumhurbaşkanımızın açıkladığı destek paketi mevcut esnaflarımızın hiçbirisine çare değil hatta merhem bile olamaz. Devletin destek olabilmesi için esnafa asgari ücret bağlaması gerekiyor. Bu süreçte devletin desteğini bekliyoruz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bakmadan Geçme