Esnafa 'kapat' derken Hatay kongren de 'lebalep'

CHP'li Öztrak: Erdoğan salonları lebalep doldurttuğu partililerine teşekkür ederse, Hatay'da AK Parti Gençlik Kolları da işte bunları yapar. Çalgılar, çengiler, davullar, zurnalar, oynamalar, zıplamalar, deve güreşleri. Şu yaptıkları dükkânını kapattıkları esnaflara ayıptır

AK Parti"nin yeni tip koronavirüs salgınını hiçe sayarak ülke genelinde düzenlediği 'lebaleb' kongrelerden birisi de Hatay'da yapıldı. Gençlik kollarının 11 Şubat'ta düzenlediği kongresinde davullu zurnalı eğlence yapıldığı anlaşıldı. Ortaya çıkan görüntüler, sosyal medyada paylaşılmasıyla büyük tepki topladı.

Hatay'daki bu kongre, CHP Sözcüsü Faik Öztrak'ın da gündemindeydi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, düzenlediği basın toplantısında,  salgın döneminde AK Parti kongrelerindeki “lebalep” görüntüleri eleştirerek, “Erdoğan salonları lebalep doldurttuğu partililerine teşekkür ederse, Hatay’da AK Parti Gençlik Kolları da işte bunları yapar. Çalgılar, çengiler, davullar, zurnalar, oynamalar, zıplamalar, deve güreşleri. Şu yaptıkları dükkânını kapattıkları esnaflara ayıptır, aylardır tedbirli davranan milletimize yazıktır. Millet kâbusu yaşarken, AK Partililer anlaşılan rüyada yaşıyor” diye konuştu.  


 Öztrak bugün Genel Merkez’de düzenlediği basın toplantısında esnafın durumuna işaret ederek ekonomik tabloya ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

Halka sırtını dönene halk da sırtını dönüyor

Faik Öztrak şöyle konuştu:

"Bu hafta CHP’nin Ekonomi Masası olarak, Nevşehir’e yaptığımız ziyarette de bunu gördük. Özellikle kırtasiye esnafı, lokanta ve kafe sahipleri çok ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Okulların kapalı olması kırtasiyecileri, hafta sonu sokağa çıkma yasakları, lokantacıları, büfecileri vurmuş. Yeme içme sektöründeki esnaf, “Biz asıl işimizi hafta sonu yapardık, sokağa çıkma yasakları bizi bitirdi” diyorlar. Birde hafta sonu iş yapan esnafla aynı malı satan ucuz alışveriş zincirlerinden çok ciddi şikayetler var. Her sokakta birkaç tane birden açılmaya devam ediyormuş. Pek çok esnaftan duyduğumuz bir başka şikâyet de şu: Destek diye bin lira aldık ama kira yardımı alamadık. Alsak da zaten bu caddede kira 5 bin lira, kira yardımı 500 lira… Bu neye yetecek?” Patates üreticisi dertli… Hükümetten umudu kesmişler, şimdi CHP’li Belediyelerin destekleme gibi ürünlerini alıp, yardım amaçlı millete dağıtmasını istiyorlar. Bizde bunları yapacağımızın taahhüdünü verdik. Fakat genç bir esnafın söyledikleri yaşadıklarımızın adeta özeti gibi: “İki yumurtayı kırmak mesele haline geldiyse, burada yanlış giden bir şey var. Vatandaşın halini görmüyorlar. Sen halka sırtını dönersen, halk da sana sırtını döner.”
 

Ön teker nereye arka teker oraya


"Erdoğan’ın şahsım rejiminin hakikate, liyakate ve adalete düşmanlığı, bugün güzelim ülkemizi perişan etti. Ülke yönetilmiyor. Cumhurbaşkanı’nın söylediklerine, AK Parti Genel Başkanı uymuyor. Bakın salgında lokantalar, restoranlar, kafeler kapalı. Kırtasiyeciler, okul servisçileri iş yapamıyor. Bu esnaflarımız aldığınız kararlara uymak için, büyük fedakârlıklara katlandı, halende katlanıyorlar. Esnaf normalleşmek için sizin gözünüzün içine bakıyor. Millet canıyla Erdoğan Şahsım Rejimine ihtarname çekiyor. Ama bunlar ülkede hiç bunlar yaşanmazmış gibi, lebalep doldurdukları salonlarda, şarkılı, türkülü kongreler yapmaya devam ediyorlar. Tabi ön teker nereye giderse, arka teker de oraya gider."

Öztrak soruları da yanıtladı.

"Dün Sağlık Bakanına kapalı salonlarda kalabalık kongreler soruldu. Sağlık Bakanı Koca, vatandaşları salgının bulaşı arttırdığı için kapalı salonlardan uzak durmaları konusunda uyardı ve devamında “Daha fazla bir şey dersem fazla olacak” dedi. Sağlık Bakanının fazla olacak sözlerini siz nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna Öztrak şu karşılığ verdi:


"Bir kere bu konuda Sayın Bakanın söylediği, söyleyeceği hiçbir şey, yapacağı hiçbir uyarı fazla olmaz. Esas fazla olan esnafa dükkanını kapat derken, çocuklar okula gidemezken, insanlar hafta sonu sokağa çıkamazken kabinesinde bulunduğu Cumhurbaşkanının Genel Başkanı olduğu AK Parti’nin kongrelerindeki görüntülerdir. Bu görüntüler milletimizin vicdanını dağlıyor. Milletimizin şahsım hükümetine sandıkta dersini verme konusundaki sabırsızlığını her geçen gün biraz daha artırıyor."
 

Bakmadan Geçme