Esnafa mal satanların 'Batı'nın bizi kıskandığından' haberi yok!

CHP'li Gaytancıoğlu: Küçük esnafımız 'Malzemeleri aldığımız yerler dolarla hatta bitcoinle fiyat veriyorlar, sattığımız maldan zarar ediyoruz, yerine mal koyamıyoruz.' diye sesleniyorlar

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Ziyaretlerine gittiğimiz esnafımıza bir dokununca bin ah işitiyorsunuz. En çok dertli olan esnafların başında elektronik ve bilgisayar sarf malzemeleri satan küçük esnafımız “Malzemeleri aldığımız yerler dolarla hatta bitcoinle fiyat veriyorlar, sattığımız maldan zarar ediyoruz, yerine mal koyamıyoruz.” diye sesleniyorlar” dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Gaytancıoğlu, esnafın sorunlarına ilişkin şunları da kaydetti:

“Anlayacağınız bu firmaların “Batılılar bizi kıskanmasaydı Nobel ödülü alacak...” “Faiz sebeptir, enflasyon sonuç.” teorisinden ve bu teorinin “Bir ülke en kısa sürede nasıl batırılır?” sorusuna yanıt olan “Dolarla ne işimiz var?” uygulamasından haberleri yok. Evet, dolar düştü ama bu malzemelerde fiyatlar düşmedi. Şimdi, bu küçük esnafımız “Sesimizi AKP’ye duyurun; ya büyük teorilerini mal aldığımız ana firmalara ve bu ürünlerin geldiği ülkelere kabul ettirsinler ya da zararlarımızı karşılamak için bize destek olsunlar.” diyor.”

Bakmadan Geçme