Dünya Esnaf Sanatkarlar Derneği Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü Anadolu'nun ahisiyiz Üreten Türkiye'nin Hizmetindeyiz projesinde yer alan Türkiye'nin Üreten Ustaları'nın ilk buluşması Yalova'da yapılıyor.
Arapgir Belediyesi bir çok belediyeden farklı olarak eski bir ilk okulu sanat atölyesine dönüştürerek insanların hayatlarına dokunmaya çalışıyor. esnafhabertv.com'un ustalar konuşuyor programına katılan Furkan Ekici bir heykeltıraş.... "insanlar evlerinde halı dokurlarmış, ahşap oyarlarmış, taş oyarlarmış" diye anlattığı yukarı fırat havzasında öğrencilere ağaç oymadan heykel yapımına, çömlek işçiliğinden resim çizimine kadar değişik alanlarda hizmet veriyor.
Kimileri kalaycılık mesleğinin öldüğünü düşünebilir ancak bu haberi okuyup videoyu izlediğinizde Arapgir'li Mevlit Kızılbağ'ın bağları ve bahçeleri olmasına rağmen dükkanını ısrarla neden açık tutarak insanlığın ölmediğini öğreneceksiniz. ne diyelim 'Helal sana be Usta' esnafhabert.com'un özel röportajı
arihi Arapgir ilçesinin Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, bölge halkının ürettiği mor reyhanı işleyerek inanılmazı başardı. Yalnızca Türkiye’den değil dünyanın dört bir tarafından reyhan ürünlerini sipariş etmek isteyenlerin akınına uğruyor. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere bir çok kentin yerel yönetimleri gelen talepleri karşılayabilmek için Arapgir Belediyesi ile işbirliği içene girmiş durumda. Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömeroğlu ile yaptığımız özel röportajı sunuyoruz
Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'ninh “Anadolu’nun Ahisiyiz, Üreten Türkiye’nin Hizmetindeyiz” projesine Yalova'dan sonra Malatya ve Arapgir'deki esnaflarından da büyük destek geldi.
Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği'nin "Anadolu'nun Ahisiyiz Üreten Türkiye'nin hizmetindeyiz" projesinin ikinci ayağı Malatya'nın Arapgir ilçesinde tamamlandı. Proje kapsamında 50 yıldır dede mirası ağaç çivi ile ayakkabı yapma geleneğini sürdüren Usta Erol Hakan'ln belgeseli yapılıyor.