Başlığa bakıp bu da nereden çıktı demeyin? Türkiye burası… Burası da ahilik kültürünü özümsemesi ve harmanlaması ve en önemlisi yaşamayası gereken Ahilerin baş obası Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu…
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) motorlu kara taşıtları istatistiklerinin ekim ayı verilerini açıkladı. Verilere göre ekim ayında trafiğe kaydı yapılan otomobil sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 72,3, toplam taşıt sayısı da yüzde 80,4 arttı. İkinci el piyasasında ise otomobillerde yüzde 10,3, toplam satışlarda da yüzde 5,2 düşüş yaşandı.
Kentte etkili olan şiddetli lodos, sabaha karşı bir ağacı ve elektrik direğini araçların üzerine devirdi. Devrilen ağaç ve elektrik direği araçlarda maddi hasar meydana getirdi. Can kaybı ve yaralanma ise olmadı.
Yerli otomobil Togg'un katkısı ve Tesla'nın eskisiyle, elektrikli otomobil sayısı 9 aylık dönemde 3,5 katına çıktı. Peki Türkiye genelinde 2023 yılında kaç elektrikli otomobil var?
Fehmi Çalmuk'un aynı başlığı taşıyan yazı dizisi devam ederken Adıyaman Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve Şanlıurfa illerinde yapılan röportajları haber olarak okoyacak, videolarını youtube kanalından izleyebileceksiniz. Web sitemizde Afetin Esnafları başlığıyla yeni bir kategori açtık. Video bölümünde röportajları takip edebilirsiniz. İkinci hafta Kahramanmaraş ile devam edeceğiz.
Elektrik hizmetinde zaman zaman sorun yaşanan Nijerya'da, geçen yıl en az 8 kez yaşanan "tam sistem çökmesi", bu yıl ilk kez meydana geldi.
Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. 3,5 saatlik toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Akbelen Elektrik Santrali'ne ilişkin, "Kampanyaları ağaç sevgisi ile izah edemeyeceğimiz açıktır. Çevreci görünümlü marjinalllere aldırmıyoruz." dedi. Erdoğan ayrıca, "Fındık alım fiyatı Giresun için 84 TL, Ravent için 82,50 TL olarak belirlendi." dedi.
Sıcaklıkların yükselmesiyle birlikte elektrik tüketiminde dün 1 milyon 23 bin 756 megavatsaatle tüm zamanların rekoru kırıldı.
Giresun'un Duroğlu beldesinde sağanak su baskınlarına neden oldu. Birçok ev ve iş yerini su basarken, mahsur kalan vatandaşlar ekipler yardımıyla kurtarıldı. Çağlayan Mahallesi'nde tek katlı bir ev, heyelan sonucu yıkıldı. Yalnız yaşadığı öğrenilen 70 yaşındaki Rıdvan Coşar'dan haber alınamıyor. Enerji nakil hatlarının devrilmesi sonucu beldeye elektrik verilemiyor.
Cezayir Enerji Bakanı Muhammed Arkab, ülkesinin Avrupa'ya deniz yoluyla elektrik enerjisi ihraç etmek için hazırlık ve çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.
ABD'li elektrikli otomobil devi Tesla bugün itibariyle Türkiye'de satışlara başlandığını duyurdu. Peki Tesla'nın Türkiye'de hangi modelleri satılacak, fiyatları ne kadar? Araçlar ne zaman teslim edilecek?
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) elektrik tavan fiyatında yüzde 14,75 indirime gitti. Buna göre EPDK serbest piyasada elektrik tavan fiyatını 1 Nisan'dan itibaren 3050 TL/mwh'den 2600 TL/mwhy'ye düşürdü.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuşuyor. TOGG ön siparişinin 177 bini geçtiğini duyuran Erdoğan, "Bu tablo milletimizin lisansı, tasarımı ve üretimiyle gerçek anlamda ilk yerli otomobile samimiyetle sahip çıktığını gösteriyor." ifadelerini kullandı. Erdoğan, elektrikte tüm abonelere yüzde 15, sanayide ise doğal gazda yüzde 20 indirime gidileceğini duyurdu.
Adana'da yatağa mahkum annesiyle yaşayan kadın, kirasına fahiş fiyat artışı yapıp elektrik ve suyunu kesin ev sahibinden şikayetçi oldu.
EPDK'nin Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ile birlikte deprem bölgesine gitti. Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yapılan incelemelerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, AFAD Merkezi'nde açıklama yapıyor. Erdoğan, "Bölgede elektrik konusunda sorun yok. Doğal gaz ve su konusu da büyük oranda çözüldü" dedi.
Türkiye İstatistik Kurumu ile Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan geçici dış ticaret istatistiklerine göre, ocakta Türkiye'nin toplam ithalatı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,7 artarak 33 milyar 606 milyon dolar oldu.
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Kahramanmaraş depreminden etkilenen depremzedelerin, hangi ilde ikamet ederse etsin OHAL süresi boyunca elektrik ve doğalgaz aboneliği sırasında güvence bedeli ödemeyeceğini açıkladı.
EPDK'nin konuya ilişkin kurul kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş’a gelen ana boru hatlarda büyük basınç bulunması nedeniyle, güvenlik amacıyla il bazında gaz kesinti uygulanmasına karar verildi. Aksi halde, hasarlı borudan akan yüksek basınçlı gazın, yüksek tahribe neden olabileceği ifade ediliyor. Gaz hatlarının dağ, ormanlık alan gibi kontrolü zor ve fay hatlarının yakınındaki alanlardan geçmesi de riskli alanlarda kesintiyi zorunlu tutuyor. İl içinde konut, işyeri gibi yerlerdeki gaz sızıntılarına mücadele ise gaz dağıtım şirketlerinin yetkisinde.
İzmir'in Bayraklı ilçesinde bir kişi, iş yerinden elektrikli mini süpürge çalarken iş yeri sahibine yakalandı.Dükkan sahibi hırsızı sokak ortasında dövdü.
Tesla'nın elektrikli kamyoneti Cybertruck'ın seri üretimine tam kapasite olarak gelecek yıl başlanacak.
Sanayi'de kullanılan doğal gaza yüzde 13.30 ile yüzde 17.22 arasında indirim yapıldı.
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken "esnafımız konutlardan ve sanayiciden daha fazla elektrik faturası ödemektedir. Zaman kaybedilmeden indirim kapsamına esnafımız da alınmalı" diye konuştu.
1 Ekim'de açılacak olan Meclis'i yoğun bir gündem bekliyor. Çalışanlara elektrik-doğalgaz desteği, İhracatçılara çifte pasaport, KYK faizlerinin silinmesi, icra takibine düşen borçlar, kur korumalı mevduat uygulaması ve emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifleri 2023 bütçe görüşmelerinden önce Meclis'te görüşülecek.
Avrupalı ilaç şirketleri artan elektrik maliyetleri nedeniyle ucuz bazı jenerik ilaçları üretmeyi durdurabilecekleri uyarısında bulundu ve bu ilaçların fiyatlamalarının gözden geçirilmesini istedi.
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda "Kadın Kolları Kuruluşundan Bugüne MYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında konuştu. Erdoğan, 15 milyar liralık bütçeyle açıkladıkları Türkiye Aile Destek Programı'nın bütçesini 40 milyar liraya çıkardıklarını belirterek, "2.5 milyon haneye ulaşacak bu programla bir yıl boyunca çocuklarının ihtiyaçlarından elektrik faturalarına kadar geniş bir yelpazede insanlarımıza destek olmayı hedefliyoruz" dedi. Dün Mersin'deki terör saldırısıyla ilgili de açıklama yapan Erdoğan, "İki tane terörist kadını kimler istismar ediyor? Malum, parlamentoda olan parti. Bu ne vicdan, bu nasıl bir anlayış, nasıl bir beyin yıkama yaptınız ki bu iki kadın kendilerini batıl davanız için feda etti" ifadelerini kullandı.
Elektrikli araç üreticisi Tesla'nın ABD'deki 1,1 milyon aracının pencerelerin çok hızlı kapanması ve insanların parmaklarını sıkıştırma ihtimali nedeniyle geri çağıracağı bildirildi.
Kış mevsimiyle ilgili yaşanabilecek zorluklar, Avrupa'nın en büyük ekonomisinin gündemini meşgul etmeyi sürdürüyor. Scholz, olumsuzluklara katlanılması gerektiğini vurguladı. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, gelecek kış mevsimine ilişkin ülkesinin halkına önemli mesajlar verdi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı Türkiye Raylı Sistem Araçları Sanayii Anonim Şirketi (TÜRASAŞ) Müdürlüğünde, Milli Elektrikli Tren Seti'nin üretim ve test çalışmaları devam ediyor.