Sağlık sistemi kırmızı alarm veriyor. Birçok üründe olduğu gibi ilaçta da dışa bağımlı olan Türkiye, artan kur ve enflasyon sebebiyle eczaneleri kapanma tehlikesiyle karşı karşıya getirirken 13 yıldır değiştirilmeyen ilaç kararnamesi ülkede ciddi bir ilaç yokluğuna sebep olarak yurttaşları mağduriyete sürüklüyor.
Haftaya 14,20 liradan başlayan dolar 14,66 seviyesine kadar yükseldi. Euro/TL yüzde 1,5 artışla 16 lirayı geçti. Altın fiyatları ise son 19 ayın zirvesinde
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'finansal alternatif' açıklamasının ardından Türk Lirası, dolar ve Euro'ya karşı sert yükseldi. 18.40 seviyelerine kadar çıkan Dolar/TL 13'ün altına kadar gerilerken, 20,80 seviyesini test eden Euro/TL 15'in altınaa kadar çekildi.
Merkez Bankası'nın faiz indirme kararının ardından piyasalar karıştı. Dolar ve euro kuru uçuşa geçti. Dolar/TL kuru 16 lirayı , Euro/TL kuru ise 18 lirayı aştı.
Dolarda son durum, 1 dolar 12,75 TL seviyesinde. Euro/TL kuru ise 14,32'den işlem görüyor.
Dolar/TL salı günü yüzde 5'ten fazla yükselişle 11,99'u görerek çıkarak rekor kırarken Euro/TL yüzde 5'ten fazla yükselişle 13,50'nin üzerine tırmandı. Kurdaki hareketlilik ile birlikte gram altın fiyatları da 690 TL'ye kadar yükseldi.
Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 6,03, altının gram satış fiyatı yüzde 11,95, dolar/TL yüzde 11,62, euro/TL yüzde 10,42 değer kazandı.
Haftanın son işlem gününde ise kurlar dünkü kapanış seviyelerinde. Dolar/TL 8,70; euro/TL ise 10,40 civarında değerleniyor.
ABD dolarının güç kaybetmesiyle ve ABD tahvil faizlerindeki düşüşün desteğiyle gerileyen dolar/TL kuru, bu sabah ise sınırlı yükselişle 8,65'in hemen üzerinde işlem görüyor. Euro/TL de 10,32-10,33 bandında değerleniyor.
Döviz kurlarında geçen hafta yaşanan yükselişler yeni haftanın ilk işlem gününde de devam ediyor. Dolar/TL, 8,716-8,77 seviyelerine gelirken euro/TL 10,41 dolarlarında.
Euro/dolar paritesindeki artış euro/TL kurunu da zirveye taşıdı. Kur, 10,3212 ile tüm zamanların rekorunu kırdı.