Fatih Terim ve bazı futbolcularının isminin karıştığı yolsuzluk davasında Denizbank sessizliğini bozdu. Banka, eski Büyükdere Şube Müdürü Seçil Erzan'ın dolandırıcılık suçlamasıyla tutuklandığı davaya ilişkin açıklama yaptı. Banka açıklamasında, dolandırıcılık olayından ilk kez 7 Nisan 2023 tarihinde haberleri olduğu, bu tarihe kadar Erzan'a para veren kişilerden hiç kimsenin şikayetçi olmadığını görüşüne yer verildi. Açıklamaya göre, dolandırıcılık girişimi yine banka tarafından savcılığa bildirildi. Banka, Erzan'ın işlemlerinde banka resmi evraklarını da kullanılmadığını savunurken, sistemin bir "Saadet zinciri" olduğu, olaya ismi karışanları da bilinçi olarak bu sisteme girdiği iddiasını dile getirdi.
İngiltere Merkez Bankası (BoE) politika faizini 15 yılın zirvesi olan 5,25'te sabit tutarken yakın zamanda faizleri indirmeyi beklemediğinin altını çizdi.
ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Fed Başkanı Jerome Powell, ilave para politikası sıkılaştırmasının kapsamı ve politikanın ne kadar süreyle kısıtlayıcı kalacağı konusunda gelen veriler ile risklere bağlı olarak karar alacaklarını yineleyerek, Komitenin şu anda faiz indirimini düşünmediğinin altını çizdi.
Bireysel borçlarda artış oranı hız kesmeden devam ediyor. Yüksek faiz oranlarına rağmen kredi kartı borçluluk oranı geçen yıla göre yüzde 180 arttı.
Fed Başkanı Jerome Powell New York Ekonomi Kulübü'nde ekonomik görünüme ilişkin açıklamalar yaptı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türk lirası dönüşümlü Kur Korumalı Mevduat (KKM) hesaplarında asgari faiz zorunluluğunu kaldırdı. Kararla birlikte bankalar KKM hesaplara politika faizinin altında faiz verebilecek.
Merkez Bankası Para Politikası Kurulu (PPK), eylül ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Merkez Bankası politika faizini beklentilere paralel 5 puan artırarak yüzde 30'a çıkardı. Aylık enflasyonun ana eğiliminde düşüşün başlayacağını belirten Merkez Bankası, sadeleşme sürecinin kademeli olarak devam edeceğini açıkladı.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranına yönelik yeni kararını açıklayacak. Her ay yapılan toplantıların Eylül ayı tarihi ve saati, ekonomi gündemini yakından takip eden vatandaşlarca merak ediliyor. Peki, TCMB faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak?
ABD Merkez Bankası (Fed) Eylül toplantısında faiz oranını değiştirmedi. Banka politika faizini yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu.
ABD'li yatırım bankaları Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Motorlu taşıtlar vergisinin ek ödemesinin ilk taksitinde son gün 31 Ağustos. Ayrıca yapılandırmadan faydalanamayan mükelleflerin hesaplanan tutarların tamamının faizi ile ödenmesi için de son tarih 31 Ağustos.
Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz kararı belli oldu. Para Politikası Kurulu, politika faizini 7,5 puan artırarak yüzde 25'e yükseltti. Faiz artışı piyasa beklentilerinin üç katı oldu. Son üç aydaki faiz artışı 16,5 puanı buldu.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz artışını değerlendirdi. Şimşek, "Kararlıyız! Fiyat istikrarı en büyük önceliğimiz…" açıklaması yaptı.
Dünya ekonomisi zor bir dönemden geçiyor. Artan enflasyon oranları alım gücünü etkiledi, faiz oranları yükseldi. Küresel servet de 2008 yılından beri ilk kez azaldı.
TESK Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın ticari krediye ulaşamadığını belirterek, "Bankalar kredi verirken kolaylık sağlamalı. Düşük faizli yüksek limitli krediye ihtiyaç var" dedi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında afet bölgesi ilan edilen yerlerde esnaf ve sanatkarlara Halk Bankası tarafından kullandırılan kredilerin ödemelerine faizsiz 6 ay daha erteleme yapılacağını açıkladı.
ABD Merkez Bankası (Fed), piyasaların merakla beklediği faiz kararını açıkladı. Fed, politika faizini beklentiler doğrultusunda 25 baz puan artırarak, 22 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığına yükseltti.
Seçimlerden sonra para politikasında gidilen değişikliğe paralel olarak kamu bankaları da bireysel kredi faizlerini artırmaya devam ediyor. Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz artışına gitmesi sonrasında kamu bankaları da dün bir kez daha bireysel kredi faizlerinde artışa gitti. Kamu bankaları, seçim öncesine göre faizde 15 puanı aşan artışa imza attı.
Piyasalarda gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faiz kararına çevrildi. Yabancı ekonomistler yarın TCMB'den 500 baz puan artış öngörüyor.
Merkez Bankası'nın faiz artırımı kararının ardından ticari kredi ve kredi karı faiz oranları da değiştirildi. Nakit avans faizi yüzde 1,91'e; gecikme faizi ise yüzde 2,11'e çıktı. Yeni oranların uygulama tarihi de 1 Ağustos'tan 1 Temmuz'a çekildi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın piyasa beklentilerinin altında gelen faiz adımından sonra yurt içi piyasalar volatil seyretti. Dolar/TL ve Euro TL'de yeni zirve görüldü. Gram altın, dolar/TL'deki artışın etkisiyle tarihi rekorunu kırdı. Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi de yüzde 2’nin üzerinde artıda seyrediyor.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından açıklama yaptı. Şimşek, fiyat istikrarına odaklanan ve finansal istikrarı gözeten kurala dayalı para politikasının Türkiye’ye çok ciddi miktarda sermaye akımı sağlayacağını söyledi. Şimşek, "Paramızın istikrarlı ve güvenli olması, dolarizasyon belasından kurtulmak için en etkili çözümdür." dedi.
Merkez Bankası kritik faiz kararını açıkladı. Yeni başkanı Hafize Gaye Erkan'la ilk toplantısını yapan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizini 6,5 puan artışla yüzde 15'e çıkardı. Parasal sıkılaştırma sürecinin başladığını belirten Merkez Bankası, "Parasal sıkılaştırma gerektiği zamanda ve gerektiği ölçüde kademeli olarak güçlendirilecektir" açıklaması yaptı.
Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, "Üniversite sınavlarını kaldıracağımız günler çok uzak değil." dedi. Ekonomiye yönelik mesajlar da veren Bahçeli, faize bakış açılarının değişmediğini ancak kısa dönemli bir önlem olarak kullanılabileceğini söyledi.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın piyasa katılımcıları anketinde yıl sonu dolar tahmini 26,18'e yükseldi. Ankette faizin bu ay yüzde 17,56'ya yükseleceği öngörüldü. Yıl sonu enflasyon beklentisi de yüzde 38,55'e çıktı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiye yönelik önemli mesajlar verdi. Faiz politikasında ciddi değişime gidildiği yanılgısına düşülmemesi gerektiğini belirten Erdoğan, "Ben burada aynıyım. Hazine ve Maliye Bakanımızın atacağı adımları süratle, rahatlıkla Merkez Bankası’yla beraber atmasını kabullendik" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücretle ilgili olarak, "Asgari ücret noktasında biz kesinlikle işçimizi yine enflasyona ezdirmeyeceğiz" diye konuştu.
Küresel piyasalar merkez bankalarının faiz kararına odaklandı.
Merkez Bankası, politika faizini beklendiği gibi değiştirmeyerek yüzde 8,50'de tuttu. Karar metninde faizin deprem sonrası toparlanmayı desteklemek için yeterli olduğu belirtildi.
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türk bankalarının kademeli faiz artışına hazırlıklı olduğunu buna karşın hızlı faiz artışının olumsuz sonuçları olabileceği değerlendirmesinde bulundu.
Piyasaların merakla beklediği faiz kararı açıklandı.