Giyim Haberleri

Giyim Haberleri

Tekstilin Patroniçesi Gözünü Çorum'a Dikti

Özellikle Avrupa olmak üzere dünya tüketicileri giyimde Myraang, Ma Mulier markalarını çok iyi biliyor. Bu markaların sahibi bir Türk iş kadını...Ece Güneren Tütüncü... 2024 yılında piyasalarda fırtınalar estirmeyi planlıyor. Gözühü ise annesinin memleketi Çorum'a dikti. Nedenini şöyle açıklıyor: Mevcutta Bursa ve İstanbul’da aile fabrikamız var. Ürünlerimiz Çorum’dan dağıtılsın gözüyle bakıyoruz. Çorum’da idare etmemiz daha kolay olabilir çünkü annem Çorumlu. Herkes kendi memleketine yatırım yapar.

Temmuzda en fazla ihracat otomotivde

Otomotiv endüstrisi, geçen ay 2,7 milyar dolarla en fazla ihracat gerçekleştiren sektör oldu. Onu 2,1 milyar dolarla kimyevi maddeler ve mamulleri, 1,5 milyar dolarla hazır giyim ve konfeksiyon takip etti.

Kamu işçisine yüzde 45 zam

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zammı Beştepe'de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretinde 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz" dedi.

Fiyat sabitleme yayılıyor: Sıra beyaz eşya ve giyimde

Zincir marketlerin fiyat sabitleme kararı sonrası gözler diğer sektörlere çevrildi. Özellikle stok fazlasının bulunduğu sektörlerde stokları eritme yarışı yaşanıyor

Giyim sanayicileri, durgunluğa karşı ‘özel kur’ koruması istiyor

Artan maliyetler ve daralan dış taleple rekabette zorlanan giyim ve tekstil sanayicileri Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan ‘özel kur’ istiyor.

Giyim, Türkiye'yi Uçuracak

Türkiye’nin ihracatı temmuz ayında yüzde 13,4 artışla 18,6 milyar dolara ilk 7 aylık dönemde de 144 milyar doları aştı. Yılın ilk 7 ayında büyümesini sürdüren ihracat koronavirüs dönemi sonrası atağa kalktı.

Hazır giyim ve konfeksiyonda ilk 5 ayda ihracat rekoru kırıldı

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, Türkiye'nin ihracatı, mayısta geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 15,2 artarak 19 milyar dolar seviyesinde gerçekleşti. Söz konusu değerle tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracat rakamına ulaşıldı.

Küçük esnafta ‘Sezon sonu indirimi’ başladı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte elinde kışlık ürün kalmasını istemeyen küçük giyim esnafı sezon sonu indirimleri başladı.

AHKİB’den 2021'de 356,5 milyon dolarlık ihracat

Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (AHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Tekin, 2021 yılında 356,5 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiklerini belirtti. En yüksek satış İspanya, Hollanda ve Almanya'ya yapıldı.

Türk hazır giyimcileri 30 bin alıcıyla buluşuyor

Türk hazır giyim ihracatçıları, İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği’nin (İHKİB) 6-9 Aralık’ta düzenleyeceği Fashion Connection’da 30 bin alıcıyla bir araya gelecek.

Nike'ı Türkiye'ye davet etti

Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Berke İçten, Vietnam'daki tesislerinde sorunlar yaşayan küresel spor giyim devi Nike'ı Türkiye'de üretim yapmaya davet etti.

LC Waikiki'nin patronu: Böyle giderse...

LC Waikiki Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, pamuk fiyatlarındaki artışın devam etmesi durumunda giyim enflasyonunu olumsuz etkileyeceği uyarısında bulundu.

Ünlü markaların giysileri Kahramanmaraş’ta üretiliyor

Konfeksiyon ve hazır giyim sektöründe dünyanın ünlü markalarının giysilerinin üretildiği Kahramanmaraş'ta, irili ufaklı işletmelerde pandemi sonrası çalışmalar hız kazandı.

1,5 milyar dolar ihracat hedefine adım adım

Fashion Prime Tekstil, Hazır Giyim Tedarikçileri ve Teknolojileri Fuarı, İzmir Moda Endüstrisi'ni 1,5 milyar dolar ihracat hedefine 1 adım daha yaklaştırdı.

Hugo Boss'dan Türkiye'ye yatırım kararı

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde özellikle Asya'daki tekstil ve hazır giyim üreticilerinin sıkıntı yaşaması sonrası avantajlı konuma geçen Türkiye, dünyaca ünlü giyim markası Hugo Boss'un spor giyimde yapacağı yeni yatırımların da adresi oldu. Türkiye'nin bu süreçte öne çıkmasında AB pazarına coğrafi yakınlığı ve lojistik avantajlarının yanında ülke imajının da etkili olduğunu bildirildi.

Hazır giyim ihracatçısı 'tam kapasite' çalışıyor

Aşılanma oranlarının artması ve salgının ekonomik hayata etkilerinin azalmasıyla ihraç pazarlarında hareketlilik yaşayan hazır giyim ve konfeksiyon ihracatçıları tam kapasiteyle çalışmaya başladı.

Hazır giyim ihracatçısı vites yükseltti

İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Başkanı Mustafa Gültepe "Önümüzdeki aylardan çok umutluyum. İhracatçılarımızın üç dört aylık siparişleri dolu. Hatta bazen talebe yetişemiyoruz" dedi.

Kepenkler Açıldı Ama Tüketiciye Faturası Ağır Oldu

Geçen yıl aralık ayında başlayıp belirli dönemler halinde mayıs sonuna kadar devam eden tam kapanmanın tüketiciye faturası ağır oldu. Haziran ayıyla birlikte kepenklerin açılmasıyla zamlar konaklamada yüzde 40, yeme içme sektöründe yüzde 30, hazır giyimde yüzde 20'yi aştı.

Hammadde Krizi AB'de Pazar Kaybettirdi

Türkiye'de geride bıraktığımız yılın son çeyreğinde fiyatları hızla artan hammaddenin iç piyasa yerine yurtdışına satılması, hazır giyim ve konfeksiyon sektöründe pazar kaybına yol açtı.

Sanayicilere Elektrik Şoku

Belirli süreli elektrik sözleşmesi yapan sanayiciler, anlaşmanın dağıtım şirketleri tarafından maliyet artışı gerekçesiyle tek taraflı feshedilmesine isyan etti. Daha yüksek fiyattan enerji almak zorunda bırakıldıklarını dile getiren sektör temsilcileri, ülke çapında birçok bölgeden şikayet yağdığını kaydetti.

Enflasyon Hız Kesti

TÜİK, mayıs ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Enflasyon piyasa beklentilerinin altında geldi.

İptal Furyası Aldı Başına Gidiyor

Hazır giyim sektöründe yabancı firmalardan gelen erteleme ve iptal taleplerine yerli alıcılar da katıldı. Sektör temsilcileri, yurtiçinde faaliyet gösteren devlerin nisan ayından bu yana siparişlerini durdurduğunu, ötelediğini veya iptal ettiklerini bildirdi.

Enflasyon Esnafın Belini Bu kez Kırdı

TÜİK verilerine göre; TÜFE aylık bazda yüzde 1,08 artarken, yıllık enflasyon yüzde 16,19'a çıktı. Böylece üst üste 6. ayında da yükselen enflasyon, 2019 Temmuz ayından bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. Marttaki normalleşme adımları ve açılmalar giyimde fiyatları hareketlendirdi. Bu grupta aylık artış yüzde 1,72 arttı ve bu manşet enflasyonu 0.09 puan yükseltti. En hızlı fiyat hareketleri açılmayla işlerine geri dönen lokanta ve otellerde yaşandı. Dışarıda yenen yemek ürünlerinin hepsi zamlı fiyatla işe başlarken otel fiyatlarında yüzde 5,75 yükseliş yaşandı.

TESK Resti Çekti

TESK önerisinde, zincir mağazaların çok fazla ürün türü satmasının esnaf için haksız rekabet olduğu belirtilerek, tütün mamülü ve alkollü içki, mobilya, cep telefonu, elektronik eşya ve beyaz eşya, kırtasiye ürünleri, züccaciye, hırdavat, oyuncak, tekstil, konfeksiyon ve hazır giyim (kıyafet, ayakkabı, terlik vb.), hediyelik eşya, oto yedek parça ve aksesuar, kesme çiçek, işlenmemiş et ürünleri, deniz ürünleri, unlu mamül ve pastane ürünleri satışının yapılmasının yasaklanması önerildi.

Emin Esnaf

Kahramanmaraş'ta giyim dükkanı olan bir esnaf iş yerinde bulduğu poşet içinde unutulan 90 bin lirayı polisi arayarak sahibine ulaştırdı.

Çakmacılar, Taklitçiler Hortladı

Eski kirası 15 bin TL olan 25-30 metrekarelik dükkanlar 30 bin liradan hemen taklit ürün satanlar tarafından kiralanıyor. Gazeteci Özge Yavuz, İstanbul'da Kapalıçarşı ve Mahmutpaşa'nın nabzını tuttu.