CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turuna ilişkin, "Bizim sistemlerimiz çalışıyor. Bize ulaşan sonuçlara göre nefes nefese bir yarış var" dedi.
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, fahiş kira artışlarının önüne geçmek amacıyla yasal düzenleme yapıldığını, büyükşehirlerde memurlara il ve ilçe bazında kira katkısı verileceğini açıkladı.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Anadolu Ajansı'nın seçim sonuçları konusunda algı yaratmaya çalıştığını söyleyerek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gecenin sonunda Cumhurbaşkanı ilan edileceğine yönelik açıklamalarına tepki gösterdi.
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak basın toplantısında Anadolu Ajansı'nın geçtiği verilere ilişkin açıklama yaptı. Öztrak, "Anadolu Ajansı geleneksel manipülasyonunu son defa yapıyor. Bize ulaşan verilere göre biz tabloyu son derece olumlu görüyoruz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren zammı Beştepe'de açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Epeyce ayrıntısı bulunan çerçeve neticesiyle refah payı dahil yüzde 45 zam yapıyoruz. En düşük kamu işçisi ücretinde 15 bin liraya çıkarıyoruz. İş primi ödemesi bulunmayan işçilere yüzde 4-6 arasında prim ödemesi uygulamasını da getiriyoruz. Ayrıca gazi, terör mağduru ve şehit mağduru işçilerimizin çıplak ücretlerine yüzde 10'luk ilave yapıyoruz. Fazla çalışma ücretlerinde yüzde 70'lik artışa gidiyoruz. Gece çalışanların ücretlerini yüzde 8 zamlı ödenmesini öngörüyoruz. Giyim ve yemek yardımlarının rakamlarını güncelleyerek ücret zammı oranında artırıyoruz. Ek ödeme, tediye dışı ikramiye gibi başlıklarda da artışlar yapıyoruz" dedi.
Halkbank'ın eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla, pasaportuna el konularak kendisine yurt dışına çıkış yasağı getirildiğini duyurdu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İzmir mitinginde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay bay Kemal bulduğu herkese bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı hediye etti, böyle devlet yönetilir mi? Bu millet, bu muhteşem katılım sana yürü Kemal demeyecek. Bu masa öyle bir masa ki, görünürdeki 7 ayağının hepsi de birbirine dolaşmış durumda. Birinin söylediğini öteki yalanlıyor. Böyle masa olur mu?" dedi.
Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) Koordinatör Başkan Yardımcısı Hayrettin Uçak, Rusya'ya domates ihracatında kotanın 350 bin tondan 500 bin tona çıkarıldığını, bu karar sonrası Rusya'ya domates ihracatının tekrar toparlanmasını beklediklerini bildirdi.
Muğla'nın Milas ilçesinde, depremzedelere yönelik yardım toplama ve dağıtım işlerinde görevli F.T. isimli kadın, toplanan malzemeleri evine götürdüğü gerekçesiyle gözaltına alındı.
Dün katıldığı programda rahatsızlık geçiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugünkü programlarını iptal ettiğini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bugün doktorlarımızın tavsiyesiyle evde istirahat edeceğim." dedi. Öte yandan Erdoğan, bugünkü programlarına ise Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın katılacağını belirtti.
İngiltere'nin en büyük gıda bankaları ağı, daha fazla insanın yaşam maliyeti krizi nedeniyle mücadele etmesi nedeniyle dağıttığı gıda kolilerinin sayısının yüzde 37 artarak 3 milyon rekor seviyeye ulaştığını söyledi.
Russian Express Genel Müdürü ve Rusya Tur Operatörleri Birliği (ATOR) Başkan Yardımcısı Taras Kobyshchanov, geçtiğimiz yıl Türkiye'yi ziyaret eden 5,2 milyon Rus turist sayısının bu yıl artan tatil fiyatları nedeniyle gerileyebileceğini açıkladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sincan’daki İnsani Yardım Tugayı’nda Mehmetçik ile İftar Programı’nda konuştu. Başkan Erdoğan, "Dikkatle, özenle, kararlılıkla sürdürdüğümüz savunma sanayi projelerimizi siyasi ve ekonomik gücümüzün tamamlayıcısı haline getirme safhasındayız." dedi.
Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türkiye'den yılın iki ayında 26 ülkeye bal ihraç edildiğini söyledi.
NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, en düşük emekli maaşının 7 bin 500 TL olacağını açıkladı. Kabinedeki 17 bakanın milletvekili adayı olacağını söyleyen Erdoğan, "Yardımcım Fuat Oktay da Ankara'dan aday olacak." dedi. Üniversitelerde online eğitimin bir süre daha devam edeceğini belirten Erdoğan, "Yurtlarımız bizim çok işimizi görüyor." dedi.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, deprem bölgesinde can kaybının 49 bin 589'a yükseldiğini açıkladı.
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından birçok yardım çalışması yürüten Baykar, afetzede öğrencilerin eğitiminin aksamaması için yeni bir bağış kampanyası başlattı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim kararını imzaladı. Karar, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Erdoğan, Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin açıklamalarda bulunuyor. Erdoğan, "Biraz önce Anayasamızın 116. maddesinin verdiği yetkiyle 18 Haziran 2023 tarihinde yapılması gereken seçimlerin 14 Mayıs'ta yenilenmesi kararını imzalıyorum" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'den milletvekili olmak için başvuru yapacak adayların öncelikle depremzedeler için AFAD'a yardım bağışı yapacağını açıkladı. Ayrıca Erdoğan, müziksiz bir seçim kampanyası gerçekleştirecekleri belirtti.
Ülkemizde art arda gerçekleşen deprem felaketlerinin ardından Elbistanlı depremzede bir bakkal ve Çorum'dan yardım için Elbistan'a gelmiş bir polis arasında geçen bir sohbet ortaya çıktı.
Dünya Esnaf ve Sanatkarlar Derneği ve Ahi Enstitüsü'nün İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğüyle ortak yürüttükleri projeler kapsamında, esnaf ve sanatkarın Sosyal Güvenlikte yeni açılımlar ve esnafın beklentileriyle ilgili esnaf ve federasyon başkanlarının açıklamalar yaptığı belgesel filmi yayında.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, beraberindeki heyetle birlikte Elbistan'dan Afşin'e geçti. Erdoğan burada yaptığı açıklamada da "Kimseyi aç ve açıkta bırakmayacağız" dedi. Erdoğan taşınma yardımı bedellerinin depremzedelere bugünden itibaren ödenmeye başlandığını söyledi.
Amasya’da Çelebi Mehmet Meydanı’nda Otopark tuvaletini işleten Hayati Doğan, hasılatını afetzedelere bağışlanacağını duyurdu. İşletmesinin camına "10 günlük hasılatımız depremzedelere gönderilecektir" pankartı asan Doğan, afetzedelere bir nebze de olsa kendince yardımda bulunmak istediğini söyledi.
KONESOB, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 şehrin etkilendiği depremde büyük hasar gören illerdeki yaraları sarmak için seferber olarak deprem bölgesine yardım eli uzattı.
Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, "Türkiye Tek Yürek" kampanyası kapsamında şirketin açıkladığı 2 milyar lira değerindeki çeki İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'ya teslim etti.
Ülkemizi derinden etkileyen depremlerin ardından, depremzedelerin berber ve kuaför ihtiyacı ortaya çıktı. Ankara Keçiören Berber Esnafı Yardımlaşma Dayanışma Derneği ve Ankara Kuaför ve Güzellik Uzmanları Birlik Beraberlik Dayanışma ve Kalkınma Derneği depremzedelerin yardımına koştu.
Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde olan ve 10 ili etkileyen depremlerin 12. gününde arama kurtarma ve afetzedelere yardım faaliyeti sürüyor. İçişleri Bakanı Soylu, şu ana kadar 39 bin 672 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile, bankaların bağış ve yardım sınırlamasına muafiyet getirildi.
Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin yaralarını sarmak için tüm Türkiye el ele verdi. Dün televizyon kanallarının ortak yardım kampanyası yayınına sanayicilerden sendikalara, devlet kurumlarından özel sermayenin önemli şirketlerine ve çiftçilerden öğrencilere kadar herkes bağlanarak birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergiledi.
Muğla'da bir iş yerinde depremzedeler için toplanan yardım malzemelerini sattığı iddia edilen şüpheli gözaltına alındı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kahramanmaraş merkezli depremden hemen sonra açıkladığı "Afetzedelere 10 bin lira destek" yardımı, depremzedelerin hesaplarına yatmaya başlandı.