Orkideni Soldurma, Suyunu Çok Doldurma

Yalova'da 2014 yılında 25 milyon ABD Dolar aşan bir yatırımla orkide yetiştiren Solo Plant Süs Bitkileri giderek vites büyütüyor. Şirketin yöneticilerinden endüstri mühendisi Çağlar Tuğtekin. orkide bakımının püf noktalarını anlattı

Orkideni Soldurma, Suyunu Çok Doldurma
guvencenEditör

ORKİDE BAKIMI KOLAY BİR BİTKİ

ESNAFHABERTV.COM: Orkidenin bakımı zor bir çiçek mi ?

Çağlar Tuğtekin: Orkide 3 senede yetişen bir bitki, bunun bir buçuk yılı doku kültüründe, bir buçuk yılı da sera ortamında gerçekleşmektedir. Doku kültürünü de kendimiz üreterek bu işi tamamen %100 yerli hale getirdik. Orkide aslında bakımı kolay bir bitki, ev ortamında uygun ortam sağlandığı zaman aslında kolay, öldürmesi zor bir bitki. Ama bizim insanlarımız biraz fazla üstüne düşüyor. En büyük kayıp fazla sudan, çok fazla su vererek, aslında normal bakım şartlarını sağladığınızda yılda 2 defa çiçek verebilen bir bitkidir. 18-24 derece sıcaklık, aydınlık ama direkt güneş almayan bir ortamda ve köklerinin su ihtiyacına bakarak sulamasını gerçekleştirerek bitkiyi aslında 10-15 yıl boyunca yeşil bitkisini, çiçeğini de 2-3 ay üstünde kalarak yaşatabilirsiniz. Yılda 2 defada tekrar çiçeklenmektedir.

ORKİDE DENGESİZLİKLERİ KABUL ETMİYOR

ESNAFHABERTV.COM: Orkide piyasada pahalı bir çiçek mi?

 Çağlar Tuğtekin: Orkide piyasada pahalı bir çiçek çünkü diğer çiçeklere oranla biraz öncede bahsettiğim gibi 3 yıllık bir süreçten geçiyor. Bunun sıcaklıkları stabil olması lazım üretimde, bozulmaması lazım, dengesizlikleri kabul etmeyen bir bitki.

KARGO İLE İLE ÇİÇEK SPİRAŞİ

ESNAFHABERTV.COM: Bu orkideyi sizden satın almak isteyenler ne yapabilir?

 Çağlar Tuğtekin: Kendi yerimizden de satış var, internet sitesi üzerinden kargo ile gönderim sağlayabiliyoruz. Bir çok markette de bulunabilir. Birçok markete de tedariğini sağlıyoruz. İnsanlar orkidelerimize soloplant.com üzerinden alışverişe başla diyerek ulaşabilirler. Sosyal medya hesaplarımızdan da direkt mesaj yoluyla iletişime geçerek istedikleri orkideleri elde edebilirler.

 

Bakmadan Geçme