Kar geri geliyor! Meteoroloji'den 10 il için sarı alarm, peş peşe uyarılar

Sert kış şartları tekrar kendini gösterecek. Meteoroloji'nin açıkladığı son dakika hava durumu raporuna göre 10 ilimiz için sarı kodlu uyarı yapıldı. Birçok ilde kar ve sağanak yağış bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 4 Şubat'a ait hava durumu tahmin raporunu yayınladı. Buna göre; Marmara'nın batısı dışında ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin edilirken, 10 il için sarı kodlu uyarı verildi. Söz konusu illerde kuvvetli sağanak ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; ülke genelinin parçalı çok bulutlu; Marmara'nın batısı dışında kalan ülke genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Kıyılarda ve Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların Doğu Karadeniz kıyıları ile Şırnak'ın doğusu, Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI VE RÜZGAR

Hava sıcaklıklarının azalarak iç ve batı kesimlerde mevsim normallerinin altına inmesi beklenirken, rüzgarın kuzey yönlerden, gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette; Orta ve Doğu Karadeniz, güneybatı kesimler ile bu akşam saatlerinde Marmara ve İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına şeklinde (40-70 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ SAĞANAK VE KAR YAĞIŞI UYARISI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 10 il için sarı kodlu uyarıda bulundu. Uyarı yapılan illerde sağanak ve kar yağışının etkili olması bekleniyor.

SARI KODLU UYARI YAPILAN İLLER: Artvin, Bolu, Giresun, Rize, Van, Bilecik, Bursa, Hakkari, Trabzon, Şırnak

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

Ankara'da gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı kentin yüksek kesimlerini beyaza bürüdü. Kentin yüksek kesimlerinde ise yer yer sis etkili oldu.

Yoğun kar yağışının etkili olduğu Başkent'te, cadde ve sokaklar beyaza büründü. Çankaya ilçesinde yer yer sis etkili olurken yağış ana arterlerdeki ulaşımda herhangi bir soruna yol açmadı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı ekipler kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. 

BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

Bolu’da sabah saatlerinde başlayan sağanak, akşam saatlerinde yerini kara bıraktı.
Bolu’da sabah saatlerinde yüksek kesimlerde etkili olan yağmur, akşam saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Özellikle D-100 karayolu Bolu Dağı kesimindeki Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Sarıçökek bölgeleri ve TEM Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkiinde etkili olan kar yağışı ve hafif sis sebebiyle sürücüler zor anlar yaşadı.

Bolu Dağı’nda sürücüler takip mesafelerini korumaları ve hız yapmamaları konusunda ışıklı tabelalar ve polis ekipleri tarafından uyarılırken, karayolları ekipleri kar küreme ve tuzlama çalışmalarını sürdürüyor. 

Bakmadan Geçme