Kılıçdaroğlu'ndan 'Erbakan'ı anma' toplantısında esnaf mesajı

Merhum başbakanlardan Necmettin Erbakan'ı Anma Programına katılan CHP lideri Kılıçdaroğlu konuşmasında esnaf ve müteşebbisin durumunu da dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski başbakanlardan Saadet Partisi merhum Genel Başkanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı Anma Programına katıldı.
CHP lideri Kılıçdaroğlu programda yaptığı konuşmasında esnafın, müteşebbisin durumunu da dile getirdi.

İşte CHP liderinin konuşmasının o bölümü:

"Sevgili dostlarım, ülkemizin içinde bulunduğu temel sorunların çözümünün ekonomik buhrandan çıkabilmemizin bir tek yolu vardır, daha fazla demokrasi. TBMM’nin güçlendirilmiş parlamenter sistemle yeniden hakimiyetin kayıtsız şartsız milletin olduğu temel ilkesine uygun hale getirilmesinin, herkesin düşüncelerini özgürce ifade edebilmesinin, din ve vicdan özgürlüğünün önündeki bütün engellerin kaldırılmasının, kimsenin ötekileştirilmediği, kimsenin dışlanmadığı bir ülke olabilmemizin, bağımsız ve barışçı bir dış politika uygulayabilmemizin, kamu istihdamında liyakatin esas olmasının işçimizin ve çiftçimizin hakkını, alın terini kurumadan alabilmesinin, esnafımızın gününü bereketle geçirmesinin, sanayicimizin, küçük ve orta boy işletmelerimizin gelecek endişesi taşımadan üretebilmesinin, kamu bütçesinin denetlenebilir ve şeffaf bir şekilde tüm vatandaşlarımızın refahı doğrultusunda kullanılabilmesinin, terörün kalıcı olarak gündemden çıkarılmasının yegane yolu daha fazla demokrasidir. Tıpkı bu salonda olduğu gibi farklılıklarımızı birer zenginlik olduğu bilinciyle istişare ederek, aklımızı kullanarak hakkın galip gelmesini, batılın zail olmasını sağlayabiliriz."

Bakmadan Geçme