Malatya Pütürge'de 5.2 büyüklüğünde deprem

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'nın Pütürge ilçesinde 5.2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Malatya Valisi Aydın Baruş, yaptığı ilk açıklamada 'Şu an için olumsuz bir durum yok' dedi.

AFAD verilerine göre Malatya Pütürge'de saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde bir Deprem meydana geldi. AFAD'dan yapılan açıklamada, "Geçmiş olsun Malatya. Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir." denildi.

MALATYA VALİSİ'NDEN İLK AÇIKLAMA: KESİNLİKLE HASARLI EVLERE GİRMESİNLER

Malatya Valisi Aydın Baruş, "Şu an için olumsuz bir durum yok" ifadelerini kullandı.

Baruş, TRT Haber'e yaptığı açıklamada, "Şimdiye kadar sadece bir evde hasar olduğuna dair bir haber geldi. Şu ana kadar yapmış olduğumuz araştırmalarda başka olumsuz bir durum yok. Sahada araştırma devam ediyor, can kaybı ve yaralanma yok. Vatandaşlarımız bir müddet dışarıda kalsın. Artçı sarsıntılar olabiliyor. Kesinlikle hasarlı evlere girmesinler" dedi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA: EKİPLERİMİZİ BÖLGEYE SEVK ETTİK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun." ifadelerini kullandı.

MALATYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan "Merkez üssü Malatya / Pütürge olan 5.2 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim beterinden korusun." dedi.

Bakmadan Geçme