'Milletin ekmeğine göz dikenlere acımayacağız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Ofisi'nden canlı bağlantı ile Malatya Çevre Yolu 1. Kısım Açılış Töreni'ne katıldı. 1 milyar 128 milyon lira yatırım bedeline sahip çevre yolunu açan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'Gıda fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ediyoruz. Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız. Böyle dönemler hep birlikte fedakârlık yapmamız günlük kazancımızı değil, ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken günlerdir' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 16 ilin geçiş noktasında bulunan Malatya Çevre Yolu 1. Kısım açılışını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan. 1.1 milyar lira yatırım bedeli olan çevre yolunun ilk etabının 400 milyon lira bedelle tamamlandığını söyledi.

Ekonomiye ilişkin mesajlar veren Erdoğan gıda fiyatları konusunda uyarılarda bulundu. Erdoğan gıda fiyatlarını yakından takip ettiklerini vicdansızlık yapanlara karşı da acımayacaklarını belirtti.

Enerji konusunda da geçen yıla göre elektrik ve doğal gazda sübvansiyonların geçen yılın iki katı kadar olacağını dile getiren Erdoğan "Tarım, Turizm ve inşaat sektöründeki hareketlenme istihdamı olumlu etkileyecektir" dedi.

YATIRIM BEDELİ 1 MİLYAR 128 MİLYON TL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Bugün burada Selçuklu’nun Osmanlı’nın yadigarı Cumhuriyet’in göz bebeği Malatya’yı yeni bir esere kavuşturmanın mutluluğu içindeyiz. İlk kısmının açılışını yapacağımız Malatya Çevre Yolu projesiyle trafiği azaltıyoruz. 12 kavşak köprüsü, 3 demiryolu köprüsü, 4 hidrolik köprü bulunuyor. Bu yolun açılışını yapacağımız ilk kısmı 26 km'lik bölümden oluşuyor. Şehir merkezindeki trafiği azaltarak vakitten yılda 89 milyon, akaryakıttan 97 milyon lira tasarruf sağlayacak. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 128 milyon lira olan projenin açılışını yapacağımız kısmı 400 milyon liralık harcama ile tamamlanmıştır. Çevre yolumuzun şehre ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.

Dünyanın salgından savaşa göçten ayrımcılığa ekonomik sarsıntılardan sosyal karmaşalara kadar nice krizlerle boğuştuğu dönemden geçiyoruz. Eser ve hizmet siyasetimizde vatan topraklarının her karışında geçmişin ihmallerini telafi ettik. Şu anda özellikle ekranda gördüğüm bu çevre yolu inanıyorum ki bizim sadece Malatyamıza değil tüm Türkiye'ye bir hediye ve bu Ramazan ayında bir müjde olarak veriyoruz. Ülkemizdeki tüm ayrımcılıklar gibi yatırımlardaki ayrımcılıkları da ortadan kaldırarak vatandaşlara hizmet veren eserler inşa ettik.

"OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN BAŞARDIK"

Pek çok olumsuzluğa rağmen başardık. Bölgemizin farklı bölgelerinde işgaller, iç çatışmalar yaşanıyor. Türkiye'yi de sosyal fay hatlarını harekete geçirmekten, terör örgütlerini üzerimize salmaktan nice karanlık senaryoların içine çekmek istediler. Bu oyunların hepsi bozularak bu günlere geldik. Önümüzde aşmamız gereken sıkıntılar var. Döviz kuru hareketleri, faiz kuru tartışmalarının, enflasyondaki yükselişin tehdidi altındadır. Aşırı artışlar bizi de etkilemektedir. Kimi kesimlerin vicdansızlığa varan aç gözlülüğü eklendiğinde vatandaşlarımız tarafından sıkıntılı bir tablo ortaya çıkmaktadır.

FAHİŞ FİYAT MESAJI

Fahiş kazanç peşinde koşanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Vatandaşlarımız elektrik ve doğal gaz fiyatlarındaki artıştan korumak için sübvansiyonlar yaptık. Bu yıl da elektrik ve doğal gaz faturalarının önemli bir kısmını devlet olarak biz üstleniyoruz. Enerjide geçen yılın 2 katına varan destek sağlamış olacağız.

"VİCDANSIZLARA ACIMAYACAĞIZ"

Gıda fiyatlarında maliyetler dışında kalan artışları yakından takip ediyoruz. Fiyatlar konusunda vicdansızlık yaparak milletin aşına, ekmeğine, geçimine göz dikenlere acımayacağız. Böyle dönemler hep birlikte fedakarlık yapmamız günlük kazancımızı değil, ortak geleceğimizi düşünmemiz gereken günlerdir. Milletin huzuruna göz dikenler en büyük zararı kendilerine vermektedir. İlgili bakanlıklarımız denetim ve mevzuat çalışmaları içindedir. Bunların etiketlere yansımalarını en kısa sürede görmeye başlayacağız. Tarım, turizm ve inşaat sektöründeki hareketlenme istihdamı olumlu etkileyecektir. Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla hedeflerine doğru daha hızlı adımlarla ilerlemeye başlayacaktır. Milletimizden sabırlı olmasını istiyorum. Rabbimiz bize insanın ancak çalıştığının karşılığı vardır buyuruyor. Daha çok çalışacağız, birbirimize daha çok güveneceğiz, 2023'te ülkemizi dünyada bambaşka bir yere taşıyacağız. Malatya'nın 2023'te çok daha güçlü şekilde bize yoldaş olacağına yürekten inanıyorum.

ÇEVRE YOLUNUN ÖZELLİKLERİ

Çevre yolunun ana aksının 44,8 kilometre olduğu ve 8,7 kilometrelik Akçadağ bağlantı yolu ile birlikte toplam uzunluğunun 53,5 kilometreye ulaştığı belirtilerek, projede toplam 2 bin 166 metre uzunluğunda 25 köprü bulunduğu kaydedildi.

Çevre yolunun tamamının hizmete sunulmasıyla ağır tonajlı taşıt trafiği ve transit taşıt trafiğinin şehir dışına alınacağı, Malatya şehir merkezindeki Trafik yoğunluğunun rahatlatılacağı vurgulayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı "Trafiğin pik saatlerinde geçiş süresi 60 dakikaya kadar çıkan şehir geçişi 25 dakikaya düşecek. Malatya çevre yolu ile zamandan 89 milyon TL, akaryakıttan 97 milyon TL olmak üzere yıllık toplam 186 milyon TL tasarruf edilecek. Karbon salınımı 19 bin 173 ton azaltılacak" açıklamasını yaptı.

Bakmadan Geçme