MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı: 300 milyar dolar hedefine ulaşacağız

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, sanayicilerin de desteğiyle 300 milyar dolar ihracat hedefine en kısa sürede ulaşacaklarını söyledi.

Programda konuşan Genel Başkanı Mahmut Asmalı, “Yoğun talebe karşı, üretim ve ihracatı aksatmamak adına alternatif çözümler üreten, güvenilir bir üretici olarak farklı pazarlarda yer alma stratejileri geliştiren sanayicilerimizin desteğiyle; 300 milyar dolar ihracat hedefine en kısa sürede ulaşacağımıza inancımız tam. İhracatımızın kalıcı bir şekilde artış kaydetmesi, dış ticaret fazlası veren bir ülke niteliğine kavuşmamız ve sürdürülebilir bir büyüme için; Avrupa'dan Amerika'ya, Asya'dan Afrika'ya bütün muhtemel yeni ihracat pazarlarına talibiz” dedi.

2023 HEDEFİ İÇİN 40'IN ÜZERİNDE NOKTADA SEFERBERLİK

Genel Başkan Asmalı, Türkiye'nin 2023 yılı hedeflerini gerçekleştirmek adına aralarında büyükşehirlerin de bulunduğu 40'ın üzerinde noktada yatırım seferberliği başlattıklarını da söyledi. MÜSİAD üyelerinin ilk etapta 20 milyar liralık yatırım projesini hayata geçirdiklerini belirten Genel Başkanı Mahmut Asmalı şu şekilde konuştu:

“Samsun'da 7.6 milyar lira, Adana'da 4 milyar lira, İzmir'de 1.6 milyar lira ve Sakarya'da ise 660 milyon liralık yatırım projelerine imza atıldı. 20 milyar lirayı bulan ilk etap yatırımıyla toplamda 25 bine varan ilave istihdam oluşturulacak” açıklamasını yaptı.  'Anadolu Üretim ve Yatırım Hareketi'nin bu noktada hem iş gücü piyasasını hareketlendireceğini hem de bölgesel kalkınmayı destekleyeceğini ifade eden Başkan Asmalı, Türkiye'nin 81 ilinin de üretim ve ihracat odaklı stratejik ilerleme hamlesini güçlendirecek bir yatırım projeksiyonu çerçevesinde ilerleyeceğiz. Başlatmış olduğumuz Anadolu'da Üretim ve Yatırım Hareketi neticesinde, 1 milyar dolarlık ihracatı aşan illerimizin sayısını ise 30 çıkarmayı hedefliyoruz.”  

YENİ STRATEJİK EYLEM PLANI

Yeni dönem projeksiyonlarına yön veren stratejik eylem planından bahseden Genel Başkan Asmalı, 7 maddeyi şöyle sıraladı:

“G-20 ülkelerinin tamamında MÜSİAD ofislerinin güçlendirilmesi ve ticari diplomasinin artırılması, Arap İş adamları İrtibat Ofisi'nin kurulması, Yurt dışında en az bir MÜSİAD Expo Fuarı'nın düzenlenmesi, MÜSİAD Uluslararası Tahkim Merkezi'nin kurulması, Mikro ihracatın desteklenmesi, bu doğrultuda her üyemizin lojistik, insan kaynakları, ödeme sistemleri gibi altyapı süreçlerinin güçlendirilmesi, Ekonomi diplomasisi faaliyetleriyle büyükelçi ve ticari ataşelerin Anadolu'daki iş insanlarıyla bir araya getirilmesi, MÜSİAD Ticaret Ofisi'nin (MTO) kurulması.”

Bakmadan Geçme