Önlem alınmazsa daha kötüsü olacak

İYİ Parti'li Cesur, Kovid-19 sürecine dikkati çekerek 'Her gün esnaflarımız kepenklerini kapattılar, vatandaşlarımız ekonomik olarak çok zor duruma düştüler ve bu iş ne kadar çok uzarsa, bir an önce önlem alınmazsa onların da kaybı yine ölümler kadar, başka ölümlere sebep olacak kadar vahim.' dedi

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Kovid-19 sürecine dikkati çekerek "Her gün esnaflarımız kepenklerini kapattılar, vatandaşlarımız ekonomik olarak çok zor duruma düştüler ve bu iş ne kadar çok uzarsa, bir an önce önlem alınmazsa onların da kaybı yine ölümler kadar, başka ölümlere sebep olacak kadar vahim.

 

Geçen hafta Aylin Cesur ve 19 milletvekili tarafından, Türkiye'nin şu anda yüzleştiği aşı tedariki ve aşı dağıtımında yaşanan şeffaflık sorunlarını aşmak, konunun derinlemesine incelenerek Hükûmetin aşı konusundaki yetersizliklerinin nedenlerini tespit etmek ve çözümler geliştirmek ve aşı dağıtımındaki kayırmacılık iddialarını aydınlatmak amacıyla 26/1/2021 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına verilmiş olan meclis araştırması önergesinin diğer önergelerin önüne alınarak görüşülmesi talep edildi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Cesur, tam 1 yıl önce Kovid-19'un araştırılması için önerge verdiklerini ancak iktidar kanadının bunu reddettiğini söyledi.

 

Cesur "Geçen sene 30 Ocakta yani üzerinden tam bir sene geçmiş, iki gün var. Biz, İYİ PARTİ olarak “Covid-19 Türkiye’ye geliyor, gelin araştıralım.” dedik, biz söyledik ve maalesef, reddetti iktidar partisi ve ortağı. O süreçten bugüne kadar, bir yıl içerisinde Covid-19 ülkemizde 25.210 can aldı ve 2,5 milyona yakın vatandaşımız da bununla mücadele etti, dünyada da 2 milyon 127 bin kişi Covid-19’dan vefat etti, Covid-19 bu kadar büyük salgın olarak karşımızdaydı ve hâlâ da öyle" ifadesini kullandı.

Cesur, sözlerini şöyle tamamladı:

 "Demek istiyorum ki: Siz bunları, buraya geleceğini bugüne kadar tahmin edemediniz, biz etmiştik. Ama burada söylemek istediğim şu da değil: “Biz tahmin ettik. Biz ne kadar iyi öngörüyoruz.” filan değil, söylemek istediğim şu: Ellerinizi kaldırdığınız ve muhalefetin verdiği önergeleri reddetme modelini getiren sistemin adının ne olduğunu bile zikretmek istemiyorum ama bu sistemin sonucu olarak biraz sonra yine bu önergeyi reddedeceksiniz ya hani, belki bunu söyleyerek insaflarınıza hitap edebilirim çünkü sizlerin de yakınları vefat etti, vatandaşlarımız, geldiğiniz seçim çevresindeki insanlar vefat etti, teşkilatlarınızdan arkadaşlarınız vefat etti. Lütfen, insaflarınızla biraz sonra gerçekleri söyleyeceğim hadiseye oy verin çünkü geçen sene bu işin önemli olduğunu söylediğimiz zaman bu kürsüden, inanın, bugün çok daha vahim bir hâldeyiz, durum çok daha ciddi.

Kaybımız bu kadar mı oldu? Bununla beraber sosyal ve ekonomik boyutları oldu, her gün esnaflarımız kepenklerini kapattılar, vatandaşlarımız ekonomik olarak çok zor duruma düştüler ve bu iş ne kadar çok uzarsa, bir an önce önlem alınmazsa onların da kaybı yine ölümler kadar, başka ölümlere sebep olacak kadar vahim. O yüzden, gelin, ben baştan söyleyeyim, önergemizi kabul edin.

Bakmadan Geçme