Yazdık, Yurt Genelinde Denetimler Başladı

Ticaret Bakanlığı'nın gıda ve temel ihtiyaç maddeleriyle ilgili 81 ilde yaptığı fahiş fiyat denetimlerinde en çok  fiyat  artışının sebze meyve, ayçiçek yağı, tavuk, yumurta ve unda fiyatlarında yaşandığı ortaya çıktı

Yayın yönetmenimiz Fehmi Çalmuk'un kalme aldığı "Erdoğarn"Kahrolsun Karaborsa" Diyebilecek mi ?" başlıklı yazısından belirttiği hususlar gün içinde Türkiye'nin her yerinde Ticaret Bakanlığı’nın gıda ve temel ihtiyaç maddeleriyle ilgili 81 ilde yaptığı fahiş fiyat denetimlerderinde en çok  fiyat  artışının sebze meyve, ayçiçek yağı, tavuk, yumurta ve unda fiyatlarında yaşandığı ortaya çıktı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun geçmesine neden oldu.Kurul, 120 firmaya 3.5 milyon lira ceza verdi.

Son bir haftada 1.674 işletmenin 22 bin 535 ürünü denetlendi ve haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenlere 10 bin 911 lira ile 100 bin 910 lira arasında ceza uygulandı.

Stokçuluk faaliyetinde bulunanlara ise 54 bin 555 lira ile 545 bin 550 lira arasında idari yaptırım uygulandı.

Ticaret Bakanlığı denetimlerin piyasa ekonomisine zarar vermeden gerçekleştirileceği kayderken  denetimlerin  giderek artacağı sinyalini de verdi. Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu bugüne kadar 495 firmaya toplam 15 milyon 480 bin lira ceza uygulandı.

Bakmadan Geçme