Yemek Sepeti'nde deprem

Nevzat Aydın, 21 yıldır devam ettiği Yemek Sepeti CEO'luğundan ayrıldığını açıkladı. Aydın, 2011 yılından bu yana Yemeksepeti'nde görev yapan Mert Baki'nin Yemek Sepeti CEO'luğuna atandığını duyurdu.

Nevzat Aydın Yemek Sepeti'nde CEO'luk görevinden ayrıldı.

Aydın Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Artık aileme, kendime ve filantropiye daha fazla zaman ayırmak istiyorum. Yemeksepeti’ndeki CEO’luk görevimi artık genç ve farklı bir bakış açısına bırakmanın zamanı geldi" diyerek görevinden ayrıldığını duyurdu.

Nevzat Aydın'dan boşalan CEO’luk görevine 2011 yılında Yemeksepeti'ne katılan ve halen İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki atandı.

2001’de henüz üniversiteden yeni mezun olan Nevzat Aydın, Melih Ödemiş, Gökhan Akan ve Cem Nufusi tarafından kurulan Yemeksepeti, 2015 yılında dünyanın en büyük online yemek sipariş platformu Delivery Hero tarafından 589 milyon dolar toplam değerleme üzerinden satın alınmıştı.

YENİ CEO MERT BAKİ KİMDİR? 

Yemeksepeti’nde CEO’luk görevini devralacak Mert Baki, Galatasaray Lisesi’nden mezun olduktan sonra İTÜ’de Elektrik Mühendisliği bölümünde lisans eğitimini tamamlayıp devamında da Sabancı Üniversitesi MBA yüksek lisans programını bitirdi.

Florida ve Stanford Üniversitelerinde Business Strategy alanlarında eğitim programlarına katılan Mert Baki, profesyonel iş hayatına ARAMA Danışmanlık’ta başladı, ardından Migros’ta iş geliştirme alanında farklı görevlerde bulundu. 2011 yılında Yemeksepeti'ne katıldıktan sonra şirketin tüm yeni projelerinin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sorumluluklarını yürüten Mert Baki ayrıca Delivery Hero ailesine katılmadan önce Yemeksepeti’nin 10 ülkedeki yurt dışı operasyonlarının sorumluluğunu üstleniyordu.

Son olarak İş Geliştirme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Mert Baki, Yemek.com, Yemeksepeti Banabi ve Yemeksepeti Mahalle dahil birçok projeye liderlik etti.

İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen Mert Baki evli ve ikiz çocuk babasıdır.

Bakmadan Geçme