Yeni hava savunma sistemi Hisar O+ TSK'ya teslim edildi

HİSAR-O+ Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (OİHSFS), tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. HİSAR-A+ da kısa süre önce kullanıma alınmıştı.

Çok kısa süre önce atışlı test faaliyetleri tamamlanan ve kullanıma hazır hale getirilen Milli Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR-O+, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim edildi. HİSAR-A+ Alçak İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi (AİHSFS) de yine geçtiğimiz aylarda kullanıma alınmıştı.

HİSAR-O+’ın da teslim edilmesiyle birlikte Türkiye; Çok Alçak İrtifa, Alçak İrtifa ve Orta İrtifa katmanlarındaki hava savunmasını artık kendi imkanlarıyla sağlayabilir hale geldi. Yüksek İrtifa için ise SİPER Projesi, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından başarıyla sürdürülüyor. Sistemin, gelecek yıl kullanıma hazır hale getirilmesi planlanıyor.

HİSAR-O+ HAVA SAVUNMA FÜZESİ

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı Projesi olarak, Aselsan-Roketsan işbirliğinde yerli ve milli olarak geliştirildi. Harp başlığı ise TÜBİTAK SAGE tarafından geliştirildi. 360 derece etkinliğe sahip sistem, en az 9 hedefe aynı anda angajman ve ateşleme yapabiliyor. HİSAR O+ Sisteminin önleme menzili 25 km’yi buluyor.

Bakmadan Geçme