10 Mart'ta Denetim Sırası Kimde?

Bugün günlerden 10 Mart 2021 Çarşamba... Türkiye genelinde yapılacak denetimlerde bakın hangi esnaf ve sanatkarlar, işletmeler denetlenecek!

Normalleşme başlamasıyla birlikte denetimlerde başladı. İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile 81 il  valiliğine haftalık  tematik denetim yapılmasını istedi.  

İşte gün gün  denetim yapılacak sektörler 

  • 10 Mart Çarşamba internet kafeler/salonları, düğün ve/veya nikâh salonları, lunapark/tematik parklar, ganyan, ı̇ddaa ve milli piyango bayileri,

Denetime Vali 'de belediye başkanı da gelebilir

Sahada denetim faaliyetleri yürüten ekiplerin çalışmalarına günün belirli saatlerinde valiler, vali yardımcıları, kaymakamlar, il/ilçe müdürleri tarafından nezaret edilecek. Denetim faaliyetlerinde kolluk kuvvetlerinin yanı sıra tüm kamu kurum ve kuruluşlarının, yerel yönetimlerin ve meslek odalarından azami seviyede destek (personel, araç, malzeme vb.) alınacak. Belediyeler, il özel idareleri, kamudaki iş güvenliği uzmanları ve gıda denetmenlerinden teşekkül ettirilen ekiplerin de aktif olarak görev yapmaları sağlanacak.
 Denetimlerde başta ticaret sanayi odası, esnaf odası, ziraat odası ve şoförler odası gibi meslek kuruluşları olmak üzere sivil toplumun katımına önem verilerek bu kurumların rehberlik edici ve otokontrolü sağlayıcı yönünden azami istifade edilecek.

Bakmadan Geçme