104 Amiral'in Bildirisinin Altında Ne Var?

www.politikadam.com genel yayın yönetmeni Fehmi Çalmuk, 104 amiralin bildirisiyle ilgili çok çarpıcı bir analiz kaleme aldı.

www.politikadam.com genel yayın yönetmeni Fehmi Çalmuk, 104 amiralin bildirisiyle ilgili çok çarpıcı bir analiz kaleme aldı.

Bildiri sonucunda iti sonucun ortaya çıktığını belirten Fehmi Çalmuk'a göre iki sonuç şöyle: 

1-Bir taraftan bakarsanız bu bildiri hükümetin demokrasiye sağlam irade ile bağlı olmasının yeniden test edilmesi…Bu açıdan bakıldığında emekli amirallerin bildirisi hükümet için bir can simidi.Anlaşılan bildiriye “Zevzeklik” diyen Meral Akşener’in partisi  İyi Parti yalnız bırakılacak. 

2-Ancak gel gör ki siyaset Kurumu AK Parti ile ve Recep Tayyip Erdoğan'la başa gelemeyince bu kez “Bahriyeli komutanların şapkalarının” altına gizleniverdi.Bildiri başlı başına bir toplum mühendisliğidir. Cumhur ittifakı karşısında oluşan şu anda adı millet ittifakı olan 3’üncü ve yeni bir ittifaka evrilecek olan muhalefet için “kalk borusu, içtima emridir”Sivilleşmiş Silahlı Kuvvetler düğmeye bastı. Siyaset buna şekil alacak. CHP, DEVA, Gelecek Partisi ile HDP arasında etkin ve sürdürülebilir bir ittifak için bildiri zemin oluşturuldu.  

YAZININ DEVAMINI OKUMAK TIKLAYINIZ
 

 

 

Bakmadan Geçme