198 saat sonra 2 ilde 3 mucize geldi

Kurtarma çalışmalarının 9'uncu gününde umutlar hala sürüyor. 198. saatte 3 yeni mucize haberi geldi. Kahramanmaraş'ta 17 yaşındaki Muhammet Enes ve 20 yaşındaki Abdülbaki enkazdan kurtarıldı. Adıyaman'da ise 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin enkazdan çıkarıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerin ardından bölgeye yönlendirilen çok sayıda kurtarma ekibi enkaz altında kalanları kurtarmak için canla başla çalışmalarını sürdürüyor.

İşte mucize kurtuluşlar:

198. SAATTE 3 KİŞİ ENKAZDAN ÇIKTI

198. saatte Adıyaman'da 18 yaşındaki Muhammed Cafer Çetin enkazdan kurtarıldı.

Kahramanmaraş’ta 17 yaşındaki Muhammed Enes ve 20 yaşındaki ağabeyi Abdülbaki, depremin 198. saatte 8 katlı Pınar apartmanının enkazından kurtarıldı. 1 kişinin daha çıkartılması bekleniyor.

Muhammed Dulkadiroğlu Bulvarı’ndaki 8 katlı Pınar Apartmanı'nın enkazında ses duyulması üzerine molozlar arasındaki Muhammed Enes’e ulaşıldı. Muhammed Enes durumunun iyi olduğunu ve 2 kişinin daha sağ olduğunu kaydetti. AFAD, JAK, madenciler, Gölcük donanma kurtarma ekibi, Azerbaycan'dan gelen arama kurtarma ekipleri, özel sivil toplum kuruluşları 198.saatte Muhammed Enes’i çıkardı.

Oluşturulan insani koridorla Muhammed Enes çıkarılıp hastaneye sevk edildi. Muhammed Enes’ten 15 dakika sonra ağabeyi olduğu belirtilen 20 yaşındaki Abdülbaki de kurtarıldı. Enkazda bir kişinin daha kurtarılması için çalışmalar sürüyor.

Bakmadan Geçme