54 il için sarı kodlu uyarı

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, bugünden itibaren düşecek. Yurdun batı kesimlerinden başlayarak sıcaklık düşüşüyle birlikte yer yer sağanak, kar yağışı ve şiddetli rüzgarlar da görülecek.

Türkiye'nin bugün kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklıklarının 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inmesi bekleniyor. Soğuk havayla birlikte yağışların; kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşeceği tahmin ediliyor.

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 2

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Ağrı, Van, Hakkari ve Adıyaman çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlıgeçeceği tahmin ediliyor.

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 3

Yağışların yarın Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Batı Akdeniz ile Adana'nın kuzey ve doğusu, Kırklareli, Osmaniye, Hatay, K. Maraş'ın güney ve batısı, Eskişehir, Ankara'nın kuzey ve batısı, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Karabük çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 4

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 5

54 İL İÇİN SARI KODLU UYARI

MGM tarafından 54 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı.

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 6

28 MART HAVA DURUMU

 

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 7

29 MART HAVA DURUMU

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 8

30 MART HAVA DURUMU

 

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 9

31 MART HAVA DURUMU

 

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 10

1 NİSAN HAVA DURUMU

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 11

DEPREM BÖLGESİNDE HAVA DURUMU

Parçalı ve çok bulutlu, Malatya, Adıyaman, Hatay, Gaziantep ve Kilis çevreleri ile akşam saatlerinden sonra Elazığ ve Diyarbakır’ın kuzeyinin yağmurlu, Adana, Osmaniye ve Kahramanmaraş çevrelerinin gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Adana’nın kuzeyi, Kahramanmaraş’ın batısı ile Osmaniye’nin kuzey kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgarın güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/saat hamlesi 60 km/saat), Hatay’ın batısı, Osmaniye ile Kahramanmaraş’ın kuzeyinde yer yer kısa süreli fırtına (50-70km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

54 il için sarı kodlu uyarı (Meteoroloji'den haftalık hava durumu raporu) - 12

Yarın, bölge genelinin çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların Adana’nın kuzeyi, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Hatay’ın batı kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Akşam saatlerinden sonra soğumayla birlikte Malatya ile Kahramanmaraş’ın kuzeyinde yağışların karla karışık yağmur ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın bölge genelinde batı ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve fırtına (40 -60 hamlesi 70 km/saat), Hatay ve Osmaniye çevreleri ile deprem bölgesinin yüksek ilçelerinde kuvvetli fırtına (60-80 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

Beklenen kuvvetli yağış ile kuvvetli rüzgar ve fırtınanın oluşturabileceği sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, çatı ve çadır uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Bakmadan Geçme