• Haberler
  • Yaşam
  • ABD Suriye'deki 7 bin DEAŞ'lı mahkumu Irak'a nakledecek

ABD Suriye'deki 7 bin DEAŞ'lı mahkumu Irak'a nakledecek

ABD, Suriye'de tutuklu bulunan terör örgütü DAEŞ mensuplarını Irak'a naklediyor. Operasyonun yaklaşık 7 bin tutukluyu kapsadığı açıklandı.

ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'de tutulan terör örgütü DAEŞ mahkumlarının Irak'a transferinin başladığını bildirdi.

CENTCOM'un X hesabından yaptığı açıklamada, "Nakil misyonu, ABD güçlerinin Suriye'nin Haseke kentindeki bir gözaltı tesisinde tutulan 150 DAEŞ savaşçısını Irak'taki güvenli bir yere başarıyla nakletmesiyle başladı" ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, Suriye'den Irak kontrolündeki tesislere yaklaşık 7 bin DAEŞ'linin nakledileceği kaydedildi.

CENTCOM Komutanı Amiral Brad Cooper, "Irak hükümeti de dahil, bölgesel ortaklarımızla yakın koordinasyon içindeyiz ve DAEŞ'in kalıcı olarak yenilgiye uğratılmasında oynadıkları rolü içtenlikle takdir ediyoruz" ifadelerini kullandı.

“DÜNYANIN EN KÖTÜ TERÖRİSTLERİYDİ”

Suriye ordusunun Fırat'ın doğusuna yönelik operasyonları sürerken terör örgütü YPG/SDG denetimindeki cezaevlerinden çok sayıda DAEŞ'li terörist kaçmıştı. Suriye Savunma Bakanlığı, YPG/SDG'nin mahkumların kaçmasından sorumlu olduğunu açıklamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye'de cezaevlerinden kaçan DAEŞ mahkumları için, "Avrupalı teröristler hapishaneden kaçmışlardı. Suriye hükümeti ve Suriye'nin yeni lideri ile çalıştık, onlar (Suriye hükümeti) tüm mahkumları yakaladılar ve onları tekrar hapse attılar. Bunlar hepsi Avrupalı olan dünyanın en kötü teröristleriydi" ifadelerini kullanmıştı.

SURİYE, YARUBİYE SINIR KAPISI'NI SDG'DEN DEVRALACAK

Öte yandan Suriye hükümeti, Irak sınırında yer alan Yarubiye sınır kapısının idaresinin terör örgütü YPG/ SDG'den devralınacağını açıkladı. Irak basınında yer alan haberlere göre, Suriye Gümrük ve Limanlar Genel Müdürlüğü Halkla İlişkiler Müdürü Mazin Alluş açıklamasında, Suriye İç Savaşı'nın başladığı 2011 yılından bu yana kapalı olan Yarubiye Sınır Kapısı'nın devralınması için prosedürlerin bugün başladığını belirtti. Alluş, stratejik öneme sahip bu kapının kısa süre içinde hizmete gireceğini ve bu konuda Irak tarafıyla "mükemmel bir iletişim" içerisinde olduklarını vurguladı.

esnafhabertv

Bakmadan Geçme

Esnaf Haber TV - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!
WhatsApp İhbar Hattı
0538 483 25 53
ÇEKİN, GÖNDERİN, YAYINLAYALIM!