AK Parti Kılıçdaroğlu ve Millet İttifakı'nın önde olduğu sandıklara itiraz ediyor

14 Mayıs milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oylar sayılmaya devam ederken Millet İttifakı'nın ve onun cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklarda AKP müşahitleri tarafından Türkiye genelinde sistematik itirazlar yapıldığı bildirildi.

14 Mayıs milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde oylar sayılmaya devam ederken; Millet İttifakı'nın ve onun cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önde olduğu sandıklarda AKP müşahitleri tarafından Türkiye genelinde sistematik itirazlar yapıldığı bildirildi.

İstanbul Arnavutköy ve Beyoğlu ilçelerinden yapılan itiraz dilekçelerinde, "Geçerli sayılması gereken oyların geçersiz sayıldığı, geçerli sayılması gereken oyların da geçersiz sayıldığı"nın iddia edildiği görüldü. İddia edildiği gibi durumlar olmadığını aktaran sandık görevlileri, yaptıkları açıklamada AKP müşahitlerinin "tedbiren itiraz ettiklerini söylediklerini" ifade etti.

CHP'li Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen de Twitter'dan konu hakkında yaptığı açıklamada "Çankaya’da neredeyse her sandığa itiraz ediliyor. Bu sayede sandıklar tekrar sayıldığı için sonuçların sisteme girilmesi geciktiriliyor. Öndeyiz ve arayı açacağız" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da, "Rakip ittifakın itirazıyla engellenen sandık verileri bizim öne çıkmamızı engelleyen sandıklar. Önde olduğumuz sandıklara itirazlar yapılıyor. Böyle bir strateji geliştirilmiş, saygı duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da "Zayıf oldukları sandıkları toplu götüreceğiz diyerek seçim kuruluna teslimini geciktiriyorlar. Yine zayıf sonuç çıkan sandıklara itiraz ederek sisteme girmesini geciktiriyorlar. Şu an alınan sonuçlar kendi güçlü oldukları sandıkların sonuçları o yüzden sakın endişe etmeyin bu seçim ilk turda bitecek 2. tura kalmayacak" açıklamasını yaptı

Bakmadan Geçme