Altın yatırımcısı saat 16.30'a endekslendi

Altın fiyatlarını etkileyecek veri için tüm gözler bugün ABD'de olacak. Küresel ekonomideki enflasyon krizinin etkisi her geçen gün artmaya ederken, ABD'de Merkez Bankası Fed'in enflasyonu dizginlemek için faiz artırmayı planlaması sarı metalin yön bulmasında çok önemli olacak.

Altın gram fiyatı Eylül ayının ortasında başlayan yükseliş trendini güçlendirerek sürdürüyor. 17 Eylül tarihinde 480 liradan işlem gören gram altın fiyatları yeni tarihi zirve dikkate alındığında, yatırımcısına gram başına 315 TL kazandırarak, yüzde 65 getiri sağladı. Öte yandan yurt içinde altın yatırımcılarının gözü kulağı ons altın fiyatlarında…

TÜM GÖZLER 16:30'DA

Ons altın fiyatı için odak noktası Fed oldu. Bununla beraber altın ons fiyatı 2021 yılı zirvesinden yaklaşık 110 dolar uzakta, 1800 dolar psikolojik bandının altında işlem görüyor. Altın fiyatları ABD'den gelecek olan enflasyon verisi ile yön bulmaya çalışacak. Kritik veri bugün TSİ 16:30'da açıklanacak.

ABD Merkez Bankası Fed, enflasyonu dizginlemek için faizi artırmayı planlıyor. Enflasyonun hızlı yükselişi karşısında Faiz artırımı tarihini ön plana çekmeyi düşünen Fed, piyasalarda tedirginliğe neden oluyor.

ALTIN ONS FİYATI FED SONRASI BASKI ALTINA GİRDİ

Ons altın fiyatları son dönemde ortaya çıkan Omicron varyantına ilişkin haber akışıyla beraber güvenli liman etiketiyle destek bulsa da, bu yeni varyantın öldürücülüğünün azaldığı bilgisi öne çıktı. Bu duruma Fed Başkan Powell'ın açıklamaları eklenince 16 Kasım'da 1877 dolar seviyesini gören ons altın fiyatı Aralık ayında baskılanarak 1800 dolar psikolojik bandının altına çekildi.

ALTIN YATIRIMCILARININ GÖZÜ KULAĞI FED'DE OLACAK

Fed Başkanı Powell'ın varlık alım azaltımını daha erken bitirilebileceği yönündeki verdiği mesajın etkisiyle ons altın fiyatı geçtiğimiz hafta 1760 dolara kadar çekildi.

Özellikle Fed Başkanı Powell'ın açıklamalarına duyarlılık gösteren altın fiyatları için ABD yönünden gelecek haber akışının belirleyici olmaya devam edeceğini açıkladı.

ABD'nin tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verilerinin ons altın fiyatı için oynaklığı artırabileceğini vurgulayan analistler, 1.755 doların destek, 1.792 dolar düzeyinin direnç konumunda olduğunu bildirdi.

ONS ALTIN FİYATI GRAM ALTIN İÇİN NEDEN ÖNEMLİ?

Yurt içinde gram altın fiyatlamasında önemli olan ons tarafı yerli yatırımcıların radarında bulunuyor.

Ons altın son dönemde varlık alım sürecinde azalım sürecine giren Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları, beklenenden önce faiz artırımı olabileceğinin sinyalini verdi. Bu durum ons altın fiyatı için baskılayıcı olan yegane unsur olarak dikkat çekti.

ALTIN GRAM FİYATI 2021'DE 11 AYDA YÜZDE 70'İN ÜZERİNDE KAZANDIRDI

Gram altın fiyatları yeni haftada 795 lira düzeyine kadar tırmanarak yeni rekorunu kırdı. 2021 yılına 454 liradan başlayan gram altın fiyatları 795 lira zirve seviyesi dikkate alındığında yatırımcısına yüzde 70'in üzerinde kazanç sağladı.

Kasım ayındaki rakamlarla hesaplandığında gram altın yüzde 40'ın üzerinde yükseliş kaydederek yatırımcısını sevindirdi.

Eylül ayındaki yükseliş trendi dikkate alındığında ise gram altın 315 TL birden yükselerek yatırımcısında yüzde 65 kazandırdı.

Ons altın tarafında ise yılbaşından buna kayıp yaklaşık 110 dolar olarak dikkat çekiyor.

GRAM ALTIN FİYATLARI İÇİN TEKNİK GÖRÜNÜM

Gram altın tarafında yukarıda 800 TL psikolojik direnç düzeyi dikkat çekiyor. Aşağıda ise 760-740-720 lira öne çıkıyor. Bu seviyenin altında ise 680 liranın gündeme gelebileceği bildirilirken, 650 liranın da önemli destek olduğu ifade ediliyor.

GRAM ALTIN NE KADAR?

ALIŞ(TL) 788,57
SATIŞ(TL) 788,71

ÇEYREK ALTIN KAÇ TL?

ALIŞ(TL) 1.252,00
SATIŞ(TL) 1.282,00

YARIM ALTIN FİYATI

ALIŞ(TL) 2.507,00
SATIŞ(TL) 2.572,00

CUMHURİYET ALTINI FİYATI

ALIŞ(TL) 5.010,00
SATIŞ(TL) 5.114,0

Bakmadan Geçme