Türkiye'den Önce Kebapçı, Pideci, Dönerci, Pastacı AB'ye Girdi

Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel Başkanı Aykut Yenice Kebapçı , Pideci , Dönerci ve Pastacı esnafını Türkiye'den önce AB'ye girmesinin önünü açtı. Projeyle birlikte sertifika , istihdam ve eğitim alma fırsatı yakalayan esnaf projenin hayata geçirilmesiyle rahat bir nefes alacak.

Gıda sektöründe VOC-TEST merkezi kurulması projesi birçok meslek dalında istihdam fırsatı sağlarken AB ve hükümet tarafından desteklenen VOC-TEST III Hibe Programına ilişkin önemli katılımcılar önemli açıklamalarda bulundu.

Etkinlikte konuşan Türkiye Lokantacılar ve Pastacılar Federasyonu Genel BaşkanıAykut Yenice , VOC-TEST Merkezi kurulmasına ilişkin " Bir merkez kuruluyor , nerede bu merkez kağıtta olmamalı , afişte olmamalı hayatın merkezinde olmalı . Dersimize çalıştık . İlk defa bir proje komisyona inmeden kabul edildi " dedi.

Türkiye ile Avrupa Birliği Arasındaki Mali İşbirliği kapsamında Geliştirilen Katılım Öncesi Mali Yardım Aracı (IPA-Instrument for Pre Accession)'nın İstihdam , Eğitimi de kapsayan proje pandemi döneminde sıkıntı yaşayan esnafa rahat bir nefes aldıracak.

Projenin açılışına Ankara Hamburger Pizza ve Piknik İşlt. Odası Başkanı Mustafa Kesinbaşoğlu , Ankara Kahveciler Esnaf Odası Başkanı İsa Güven'inde olduğu isimler yer aldı.

VOC-TEST Merkezi Kurulma Projesinden Kareler :

Bakmadan Geçme