Vale Sektörüne Çeki Düzen Gelecek

'Yüzbinlerce kişinin ekmek yediği vale sektörüne çeki düzen gelecek diyen Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti.

Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, yayınlanan vale yönetmeliği vale sektörü adına gayet olumlu bulduklarını ifade ederek, "2013 yılından beri vale sektörünün düzene girmesi için mücadele veriyoruz. Bugün yayınlanan yönetmelik ile nihayet yüzbinlerce kişinin ekmek yediği vale sektörüne bir çekidüzen gelecek." dedi. Bakırtaş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a teşekkür etti.

Bakırtaş, TOBFED olarak bugüne kadar otomotiv satış sonrası hizmetler sektöründe pek çok mesleğin tanımını yaptıklarını, standartlarını belirlediklerini ve mesleki yeterlilik süreçlerini hazırladıklarını altını çizerek şunları söyledi:

"Bu mesleklerden biri de vale mesleğiydi. Valeler konusunda pek çok sıkıntılı haberlere tanık olduk. Biz TOBFED olarak vale derneğimiz TOVDER vasıtasıyla valelerimize yönelik öfke kontrolü, stres yönetimi, etkili iletişim gibi eğitimler verdik. Ancak kamunun özellikle değnekçi diye tabir ettiğimiz kesime yönelik bir adım atması gerekiyordu. Bu adım da nihayet atıldı."

Bakmadan Geçme