Ankara'lı Dolmuşçu, Halk Otobüsü Esnafı İkna Odasına mı Alındı ?

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve ekibine büyük bir suçlama yaparak kontak kapatmaları için dolmuşçu, halk otobüsü esnafının ikna odalarına alındığını öne sürdü.

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yönetimine şok bir iddia  yöneltti. Özcan, EGO'ya zam yapmak için esnafa kontak kapatmaları yönünde baskı yapıldığını söyleyen Özcan "Ben Mansur Yavaş’a hiç yakıştıramadım bu siyaset tarzını. Bizim anlamayacağımızı mı düşünüyorlar anlamadım. İYİ Parti Grup Başkavekili'nin odasında esnaf odalarından bazılarını alıp baskı yapıp, kendi EGO’larına zam yapmak için esnafı en başta ayaklandırıp, esnafla halkı karşı karşıya getirip akabinde de kendi elini rahatlattı." dedi.

 

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan bu iddiaları  konuk odlduğu Millet Haber TV'de Gazeteci Çetin Altan'a yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim öncesi yaptığı açıklamaları hatırlatan Özcan "Seçimden önce çok beyanları var. EGO’nun kendi imkanlarıyla yeteceklerini söylüyordu. Bu iddiayla Ankaralı hemşehrimizden oy istedi. Gelinen noktada akaryakıt fiyatları arttı diyorlar. Bu akaryakıt fiyatları sadece Ankara’da artmadı." diye konuştu.

 
Sunucu Çetin Altan, Özcan'ın sözlerini hatırlatarak "Bir iddianız var. O dikkatimi çekti, burada esnafımızı birbirine düşürmeye çalışıyor. Vatandaşla esnafı karşı karşıya getiriyor ve kahraman olmaya çalışıyor diyorsunuz." ifadelerini kullanmasıyla iddialarında ısrarcı olan Özcan açıklamasına şjöyle devam etti:

"Aynen öyle.  Bu tamamıyla kendin krizi çözme. Şimdi normalde siyaset yapmayacağım diyoruz. Ve siz Belediye Başkanlığı yapıyorsunuz. Sen Boğaziçi eylemlerine buradan öğrenciler diye destek gönder. Diğer alakasız üzerine vazife olmayan şeylerle ilgili açıklama yap, 11 belediye başkanı zaman zaman toplanıp kendi aralarında bildiri yayınlıyorlar. Burada üzüntüde olduğum şey şu; Ben Mansur Bey'e yakıştıramadım. Birileri nasıl bir akıl verdiyse, bu çok bariz gözüküyor. Normal çünkü iddialarıyla, konuşmalarıyla icraatları çok farklı. Burada sen esnafı, esnaf odalarını ve oda başkanlarına baskı yap, bunun üzerinden bunların böyle tepkisi var de, kontak kapattın de, kontak kapatın buraya gelin de . Bunlar nerede oluyor? Bunlar, belediye de resmen bildiğiniz kozmik odaları gibi kurmuşlar oralarda baskı, ikna odaları baskı yapılıyor." şeklinde konuştu.

Bakmadan Geçme