Arı Yetiştiricileri Ekran Başına !

Türkiye'deki yüz binlerce arı yetiştirecilerini yakından ilgilendiren bir yayına daha imza atıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun paralel yapı diye suçladığı Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) Başkanı Mustafa Sarıoğlu canlı yayında genel yayın yönetmeniz Fehmi Çalmuk'un sorularını cevaplayacak.

 Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) Başkanı Mustafa Sarıoğlu, yayın yönetmeniz Fehmi Çalmuk'un BBNTÜRK TV ekranlarında hazırlayıp sunduğu Poltik Adam programın'da  federasyona yönelyik iddiaları cevaplayacak. Program 1 Mart 2022 Çarşamba akşamı saat:21.15'de...

Kılıçdaroğlu, TAHAP'a Neden Saldırdı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu grup toplantısında arıcıların sorunlarını gündeme taşıdı. Kılıçdaroğlu,"Tarımsal Hayvancılık ve Arıcılık Platformu adı altında bir paralel yapı kuruyorlar" ifadelerini kullanmış,federasyonun Ak Parti'nin tarım alanında paralel şapı kurduğunu iddia ederek şunları söylemişti:

"Bu iktidarın en büyük özelliklerinden biri de sık sık paralel yapılar kurmalarıdır. 2003 yılında arıcılar bir araya gelmiş. Arı Yetiştiricileri Birliği olarak kurmuşlar ne kadar güzel. Fakat dertleri var. Birlik başkanları ile görüştüm. Çıkacağım sizi savunacağım ama bir dertlerinizi bana anlatın dedim. Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği 79 ilde örgütlenmiş ve 50 bini aşan üyeleri var. 8 milyon 100 bini aşan arı kovanları var. Hindistan ve Çin'den sonra arı yetiştiriciliği ve kovanda dünya üçüncüsüyüz. AK Parti bu başarıyı tabii hazmedemiyor. Bunları yok etmesi lazım. Paralel yapılar kurması lazım. Oturuyorlar, Tarımsal Hayvancılık ve Arıcılık Platformu adı altında bir paralel yapı kuruyorlar. Bunların bin 501 üyeleri var. Ama Tarım Bakanı bunları destekliyorlar. Sonra bir Aydın Milletvekili var o da bunları destekliyor" 

Kriz, şeker dağıtımnda  

Türk Şeker'in arıcılara adaletsiz dağıtım yaptığını öne süren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürmüştü:

 "Diyorlar ki, her sonbahar ve ilkbaharda arılara beslenme şekeri vermen lazım. Ama Türk Şeker'den istediğin şekeri alabilmen için Türkiye Arıcılar Birliğinden istifa edeceksin geleceksin ve bize üye olacaksın. O zaman istediğin kadar şeker alabilirsin diyor. Böyle devlet yönetilir mi? Türk şeker Türkiye Arı Yetiştiricileri Birliği'ne kovan başına 1 kilogram veriyor. AK Parti'nin ve Tarım Bakanlığı'nın desteklediği TAHAP'a ise kovan başına 36 kilogram veriyor. Adalete bak Allah aşkına ya. Burdan arı yetiştiricilerine sesleniyorum. Sandık gelecek hakkınızı teslim edeceğiz. Paralel yapılara da izin vermeyeceğiz" 

 

Fehmi Çalmuk Soracak,  Sarıoğlu Cevaplayacak

Bünyesinde 1087 üye dernek bulunan, 47 bin 392 üye sayısına ulaşan TAHAP'ın üyelerinin sahip olduğu arı kolonisi sayısının ise 3 milyon 347 bin... İşte program gecesi  sorulacak sorularının bazıları: 

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu neden TAHAP'ı eleştirdi?

-TAHAP üyelerine kovcan başına 36 kg şeker mi idağıtılıyor?

-TAHAP Ak Parti'nin arka bahçesi mi?

-TAHAP Tarımda paralel yapılanma içinde mi ?

-Tarım Bakanlığı üretici birliklerine karşı TAHAP'ı mı destekliyor ?

-Arı yetiştireceleri siyasi kamplaşmanın kurb.anı oluyor?

( Değerli okuyucularımız Politik Adam programında  Türkiye Tarım, Hayvancılık ve Arıcılık Federasyonu (TAHAP) Başkanı Mustafa Sarıoğlu'nun  cevaplamas ını istediğiniz soruları lütfen  isimlerin baş harfi üretim yapqtığınız veya bulunduğunuz ili yazarak habaren alktındaki yorum yaz  bölümüne yazark gönderin/POLİTİK ADAML PROGRAMI)

Politik Adam BBN'türk ekranlarında

Türkiye'nin birlik beraberlik noktası BBN TÜRK  TV Ulusal Haber kanalıdır. Her çarşamba akşamı moderatörlüğünü Usta gazeteci Fehmi Çalmuk'un yaptığı Politik Adam programı 20.30-23.23 arasında yayınlanan haber programıdır. BBNTürk'ü iizeyebileceğinin yayın platformları:

TİVİBU - 60. Kanal
KABLO TV - 72. Kanal
D-SMART    38. Kanal        
TÜRKSAT 4A                       
- Frekans : 12729 ,                 
- Sembol Rate : 30000 ,      
- Polarizasyon : V(Dikey) ,   
- FEC Değeri : 2/3 

 

Bakmadan Geçme