Asgari ücretli fitreye, esnaf desteğe muhtaç

İYİ Parti'li Dervişoğlu: Asgari ücretin 2.825 lira olduğu düşünüldüğünde aradaki 534 liralık fark, asgari ücretlinin fitreye muhtaç hâle getirildiğini de göstermektedir. Hükûmetin açıkladığı paketler, esnafın ve çare bekleyen vatandaşlarımızın derdine derman olamamıştır.

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Asgari ücretin 2.825 lira olduğu düşünüldüğünde aradaki 534 liralık fark, asgari ücretlinin fitreye muhtaç hâle getirildiğini de göstermektedir. Hükûmetin açıkladığı paketler, esnafın ve çare bekleyen vatandaşlarımızın derdine derman olamamıştır." dedi.

TBMM Genel Kuruluna hitap eden Dervişoğlu, esnafın sorunlarını ve ekonomik tabloyu dile getirirken şu ifadeleri de kullandı:

"Enflasyon yüzde 15-16 seviyesindedir. Fitre geçen yıla kıyasla da 1 lira artırılmıştır. Diyanetin 28 lira olarak belirlediği fitreden yola çıkarak bir hesaplama yapılacak olursa; 4 kişilik bir ailenin sadece aylık gıda harcaması hem açlık sınırının hem de asgari ücretin üstünde bulunmakta. 

Bunun anlamı: Asgari ücretli bir ailenin fitreye muhtaç bir hâle getirilmesidir. Diyanetin belirlediği fitre miktarına göre; 4 kişilik bir ailenin aylık gıda harcaması 3.360 liradır. Asgari ücretin 2.825 lira olduğu düşünüldüğünde aradaki 534 liralık fark, asgari ücretlinin fitreye muhtaç hâle getirildiğini de göstermektedir. Yanlış ekonomik adımlar nedeniyle milyonlarca vatandaşımız işsiz ya da gelirsiz kalmıştır. Hükûmetin açıkladığı paketler, esnafın ve çare bekleyen vatandaşlarımızın derdine derman olamamıştır. Merkez Bankası rezervleri eritilmiş, kefen parası olarak adlandırılan yedek akçe bitirilmiş, İşsizlik Fonu ve deprem vergileri için toplanan paralar bile tüketilmiştir."

Bakmadan Geçme