ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın: KKM'nin önemi daha da artmıştır

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, Merkez Bankası'nın faizleri sabit tutması ve ABD Merkez Bankası FED'in faiz artırımına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Enerji ve gıdada emtia fiyatlarındaki artışların tüm dünyada enflasyon baskısını artırdığını belirten başkan Aydın, ABD merkez bankasının faizi artırması bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde döviz arz talep dengesi üzerinde dengesizliği artıracaktır. Fakat, hazine ve maliye yönetimimizin Kur Korumalı Mevduat hesabı ile bunu baskıladığını, bu aşamada KKM’nin önemi artık daha da artmıştır dedi.

ASKON  Genel Başkanı Aydın konuya ilişkin şunları ifade etti;

Enerji, gıdada emtia artışları, lojistikte yaşanan sıkıntılar, küresel iklim değişikliği, Rusya-Ukrayna savaşı, turizmdeki belirsizlikler önümüzdeki zorlu süreçler olarak gözükmekte ve mücadele etmemiz gereken alanlar olarak görülmekte. Bütün bu kalemlerdeki artışlar elbette enflasyon baskısını iyice artırıyor. Bu baskıyı bir iki ay daha görecek gibiyiz. Aynı şekilde küresel ekonomide yaşanan gelişmeler dünyanın süper gücü ABD ekonomisine de yansıyor. ABD merkez bankası FED’in faiz kararını da bu açıdan değerlendirmek lazım. Bu karar ülkemizde döviz kuruna tesir edecektir. Ne var ki hazine ve maliye yönetimimizin kur korumalı mevduat hesabına olan ilgi devam ettiği sürece döviz kurunu baskılamamız da devam edecektir. Kur Korumalı Mevduat hesabı bu aşmada önemini daha artırmıştır. Bu konuyu milli bir duruş olarak görmeli ve yarınların güçlü ekonomisine sahip bir Türkiye için döviz ve altınlarımızı kur korumalı mevduat hesaplarına taşımalıyız. 

Bakmadan Geçme