Bartın'da maden ocağında patlama! Can kaybı 41'e yükseldi

Bartın'ın Amasra ilçesindeki bir maden ocağında dün saat 18.15'te grizu patlaması meydana geldi. Patlamaya ilişkin son bilgileri veren Cumhurbaşkanı Erdoğan yer altındaki son işçiye de ulaşıldığını ve can kaybının 41'e yükseldiğini söyledi. Yaralı 11 işçiden 5'inin durumu ise ağır.

Bartın'da meydana gelen grizu maden patlamasında 40 işçi hayatını kaybetti.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında dün saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda patlama meydana geldi.

Patlama sırasında mesaide olan 110 işçiden 58'i kendi imkanlarıyla kurtuldu.

Son bilgilere göre patlamada 41 işçi hayatını kaybetti. 11 yaralıdan 5'inin tedavisi Bartın'da sürüyor. 5'i entübe edilen 6 yaralının ise İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde tedavisi sürüyor.

İncelemelerde bulunmak üzere bölgeye giden Cumhurbaşkanı Erdoğan durumu belirsiz işçiye ulaşıldığını ve can kaybının 41'e yükseldiğini söyledi.

GALERİ YANGINI BÜYÜK ORANDA KONTROL ALTINDA

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise galerideki yangının büyük oranda kontrol altına alındığını söyledi.

EKSİ 300 KOTTA YANGIN

Eksi 300 kottaki yangını da sürdüğü bildirildi. Havalandırma kanallarından çıkan dumanlar nedeniyle bölgede gökyüzünü duman kapladı. Ekipler yangın ve karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirdi.

BAKAN YANIK: PSİKOSOSYAL DESTEK EKİPLERİ BÖLGEDE

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Amasra'daki maden kazasında psikososyal destek ekiplerinin derhal bölgeye intikal ettiğini bildirdi.

Bakan Yanık, sosyal medya hesabından Amasra'da maden ocağındaki patlamaya ilişkin, "Psikososyal destek ekiplerimiz derhal bölgeye intikal ettiler. Süreci yakından takip ediyoruz. Sorumlu Bakanlıklardan biri olarak tüm kurum ve kuruluşlarımızla gerekli her türlü çalışmayı yapıyoruz." açıklamasında bulundu.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

Olayın nedenine ilişkin inceleme de sürüyor. Patlamanın trafo kaynaklı olduğu iddia edilmişti. Konuyla ilgili AFAD bir açıklama yaptı ve patlamanın nedeninin trafo kaynaklı olduğu bilgisinin sehven paylaşıldığı belirtildi. Patlamanın nedeninin henüz belirlenemediği ifade edilen açıklamada, "Mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşılması için AFAD ve tahliye ekipleri seferber edilmiştir" denildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN FACİA BÖLGESİNDE

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan patlama meydana gelen maden ocağındaki kurtarma çalışmalarını yerinde koordine etmek üzere Bartın'a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan facianın yaşandığı maden bölgesine geçti. Meclis Başkanı Mustafa Şentop da bölgede incelemelerde bulundu.

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI BÖLGEYE GİDİYOR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, maden ocağında patlamanın yaşandığı Bartın'ın Amasra ilçesine gidecek.

MHP lideri Devlet Bahçeli de patlamada hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılara acil şifa diledi. Bahçeli, "Maden ocağında emek ve alın teriyle ekmeğini kazanmanın mücadelesini verirken hayatlarını kaybeden işçi kardeşlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, hastanelere nakledilip tedavileri devam eden işçi kardeşlerimize de şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

CHP DE HEYET GÖNDERDİ

CHP de Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla Bartın'a bir heyet gönderdi. Grup başkanvekilleri Engin Altay, Özgür Özel, Engin Özkoç, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın ve bölge milletvekilleri bölgede incelemelerde bulundu.

AKŞENER'DEN AÇIKLAMA

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in programını iptal ederek, Bartın'a gideceği duyuruldu.

Bakmadan Geçme