Başkan Çağlar'dan ÇÖP Belge İsyanı !
Antalya Emlakçılar Odası Başkanı İsmail Çağlar, Sektöre Giren Yetkisiz Kişilere Ateş Püskürdü: 'Yoldan Geçen Üç Kağıtçı, Dolandırıcı Aldı, Tek Başına Bir Çöptür!'
Antalya Emlakçılar, Oto Galericiler ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, sektördeki yetkisiz ve vergisiz çalışmalara karşı sosyal medyadan sert bir çıkış yaptı. Başkan Çağlar, özellikle Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni (MYK) tek başına kullanan ve yetki belgesi olmayan kişilere ve bu duruma izin veren kurumlara adeta ateş püskürdü.
"Mesleki Yeterlilik Belgesi Tek Başına Bir Çöptür!"
Başkan Çağlar, videolu paylaşımında mesleki yeterlilik belgesinin amacının sadece yetki belgesi almaya yaramak olduğunu vurguladı. Vatandaşlara seslenerek önemli bir uyarıda bulundu:
"Boynuna astıkları bu belgeye inanmayın. Bu bir çöptür tek başına! Bunu herkese verdiler. Yoldan geçen üç kağıtçı, dolandırıcı herkes aldı. Buna inanmayın."
Çağlar, kendisine ulaşan dolandırıcılık şikayetlerinin kaynağının, vatandaşların belgesi var zannederek bu yetkisiz kişilerle iş yapması olduğunu belirtti.
6 Bin Üye Yerine 30 Bin Kişi Sektörde!
Antalya'da sadece 6 bin kayıtlı üyesi olmasına rağmen, Mesleki Yeterlilik Belgesi'ni 30 bin kişinin aldığını belirten Başkan Çağlar, yetkisiz çalışan bu kişilerin hem tüketiciyi dolandırdığını hem de kayıtlı esnafın ekmeğini çaldığını ifade etti.
"Şimdi ben günlük telefon alıyorum. Dolandırıldım diye... Adama soruyorum, 'İşte abi diyor belgesi vardı başkanım diyor.' İşte belgesini görmüş benim vatandaşım kardeşim. Belgeli zannetmiş ve bundan alışveriş etmiş. Ya dolandırılmış ya da benim esnafımı yemeye çalışılmış."
Yetki Belgesini Sormadan Alışveriş Etmeyin!
Başkan Çağlar, hem tüketicilere hem de esnafa net bir çağrıda bulundu:
Tüketicilere Uyarı: "Alışveriş yapmadan önce mutlaka yetki belgesini sorun. Yetki belgesini sormadan alışveriş etmeyin. Dolandırırsınız!"
Esnafa Çağrı: "Arkadaşlar, biz maliyeye vergi verirken, bunlar hiç vergisiz, algısız çalışmasına izin vermeyelim. Ekmeğimizi, hizmetimizi, emeğimizi çaldırmayalım. Yetkisiz kimseyle çalışmasın desin ki 'Biz bu ayak oyununun önüne geçelim. Birlik olalım, beraber olalım, hep birlikte bunlarla uğraşalım!'"
Çağlar, konunun esnaf ve sektör için çok önemli olduğunu belirterek sözlerini tamamladı.