Beklenen açıklama geldi altın rekor kırdı

Küresel ekonomideki enflasyon krizinin etkisi her geçen gün artmaya devam ediyor. Altın yatırımcısının gözü bugün, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) para politikasına yön verebileceği yönündeki değerlendirmelerle ABD enflasyon verisindeydi. Beklentiler dahilinde gelen veri sonrası ons altın fiyatları 1774 dolar ile 1785 dolar seviyesinde hareket etti.

ABD'de yıllık enflasyon yüzde 6,8 oldu. Bu rakam 1982 yılından bu yana en yüksek enflasyon rakamı olarak kaydedildi.

Ons Altın fiyatları bu hafta içerisinde dar bir bant aralığında hareket ederken; bugün açıklanan ABD Enflasyon verisi, altın fiyatları açısından haftanın en kritik verisiydi. Altının ons fiyatı, ABD enflasyon verisi öncesi 1774 dolar seviyesinde hareket ederken; beklentiler dahilinde gelen veri sonrası 1785 dolar seviyesine kadar yükseldi. Ons altın fiyatları saat 17.00 itibarıyla yüzde 0,50 oranında yükselişle 1784 dolar seviyesinde hareket ediyor.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed), Faiz artırım takvimini öne çekme ihtimalini kuvvetlendirmesi açısından ABD enflasyon verisi ve ABD istihdam verisi kritik önemde bulunuyor. Piyasalar açısından 14-15 Aralık tarihinden yapılacak olan Fed toplantısından çıkacak mesajlar kritik olacak. Fed Başkanı Jerome Powell, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda bu toplantıya dikkat çekerek, varlık alımı azaltımı (tapering) hızının artırılmasının değerlendirileceğini belirtmişti. 

Bakmadan Geçme