Borsa İstanbul'da Neler Oluyor ?

Moderatörlüğünü Genel Yayın yönetmenimiz Fehmi Çalmuk'un yaptığı BBNTÜRK televizyonunda yayınlanan Politik Adam programına katılan Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Turgay Türker Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerle ilgili şok açıklamalarda bulundu

Youtube Kanalı
Youtube Kanalı
Abone Ol
Borsa İstanbul'da Neler Oluyor ?

 Ekonomi Muhabirleri Derneği Genel Başkanı Turgay Türker Borsa İstanbul'da yaşanan gelişmelerle ilgili şunları söyledi:

"Sana enteresan bir şey söyleyeyim, borsa son bir hafta da evet başkan çok hayati bir konu.İMKB’yi konuşalım biraz. Çok az bir vaktimiz kaldı yönetmenimizden bir dakika daha çalalım. Şimdi hatırlarsan aralık ayının ortalarında maliye ve hazine bakanı sayın Nebati ne konuştu yatırım araçları olarak en doğru yerin İstanbul borsası olduğunu ifade etti, gelir anlamında. Çıktı bunu herkesle paylaştı biz borsa şöyle böyleyiz dedi. Ne oldu şimdi? Küçük mudila ile KKM’den istediği parayı alamadı yani artık bir getirisi yok. Dövize yöneliyor zaten orada da bir hareket yok, şey tarafına girdi altın kısımlarına orada da çok büyük bir ekseriyette hareketi yok ne yaptı döndü İstanbul borsasına, yatırım yapmaya başladı. Hatta biz burada kaç defa söyledik aman dedik dikkat edin lütfen menkul değerleri bankaların aracılığıyla bu işi yapın başka yerlere yönelmeyin diye de burada da şey yaptık uyarıda bulunduk hatırlarsan.

KÜÇÜK YATIRIMCI YANDI 

Fakat son bir haftada 7000 baz puan üzerinden hesabı beklenen İstanbul borsası her gün %3 %5 düşüyor ne için düşüyor neden kimse bilemiyor yani nasıl bak doldur boşalt mı yaptılar kar realizesi mi yapıldı hiç kimse bu konuda bir bilgi paylaşmıyor. Küçük yatırımcı yine yandı yani. Yandı tabi Düşünebiliyor musun 100.000 lirası olan gariban hani para kazanayım diyor benim elimdeki değer bu. Borsayı yatırdığı para 20.000 lirası şu bir haftada 25.000 TL seyrediyor ana paradan peki yazık günah değil mi abi ya. Yani şimdi sayın bakan bugün işte bakıyoruz SPK diyor ki devre kesici uyguladı erken kapattı onu yaptı bunu yaptı.

KARDEŞİM HESABI KİM ÖDEYECEK ?

Kardeşim tamam da bunun hesabını kim ödeyecek birileri balina dediğimiz küçük balığı yutma operasyonunu orada başlattılar. Israrla ne deniyordu sayın bakan da bunu ifade etti ya borsa çok ucuz kalıyor herkes yatırımını oraya yöneltsin oradan çok iyi kazanacaklar bunu bakan Bey’in kendi ağzından söyledi. Ne oldu milleti yöneltti aynen öyle balina ağzını açtı için yuttu çıktı peki ne yapacak o gariban abi yani zaten kriptodan da golü yemiş ya zaten kaptırmış. Nereye o zaman hani bu parayı nereden kazanacak yazık değil mi?

(Fehmi Çalmuk) Kemal bey Türk Silahlı Kuvvetlerinin Komutanlığına laf diyeceğini bu borsaya desin

Aynen öyle ve bakın sayın Cumhurbaşkanı dün açıklama yaptı Sayın Kılıçdaroğlu için manipülasyon diye söyledi ya ben manipülasyonu yani burada öyle bir hikayeler dönüyor ki İstanbul borsasında gerçekten neyin ne olduğunu kimse bilmiyor yani bir söylüyoruz kar realizasyonu mu yapılıyor değil e peki diyoruz ki doldur boşalt mı yapılıyor onu da söyleyen yok.  

 

Bakmadan Geçme