Can kaybı 5 bin 434'e yaralı sayısı 31 bin 777'ye yükseldi

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'la birlikte açğıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 434 kişinin hayatını kaybettiğini, 31 bin 777 kişinin yaralandığını bildirdi.

Hatay'da açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Can kaybı sayısı 5 bin 434'e yükseldi. Yaralı sayısı 31 bin 777 oldu. Bu geceden itibaren Hatay'a ulaşan arama kurtarma ekiplerinin de ilave olmasıyla yarın için ekip sayımızı yaklaşık iki katına yükseltmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Depreme ilişkin son bilgiler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi.Koca'nın verdiği bilgiye göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerde 5 bin 434 kişi hayatını kaybetti, 31 bin 777 kişi de yaralandı.

Bakan Akar ise bölgede toplam 7 bin 500 civarında Mehmetçiğin çalışmalarını sürdürdüğünü, yarından itibaren de bin 500 personelin daha katılacağını açıkladı.

Deprem bölgesindeki bütün birlik, karargah ve garnizonların da tamamen sivil vatandaşlara açılmış durumda olduğunu aktaran Bakan Akar, ''Batıdan toplam 9 komando taburunu bölgeye sevk ediyoruz. Kıbrıs'ta bulunan 4 taburumuz da bölgeye gelecek'' dedi.

Bakmadan Geçme