Can Pazarında Esnaf Hizmetine Devam Etmeli

Türkiye'nin 10 ilini etkileyen deprem dolayısıyla Dünya Esnaf ve Sanatkarlar derneği Ahi Enstitüsü bir açıklama yayınlardı. Açıklamada 'Ortada can pazarı vardır. Tarihin akışında millet olduğumuzu bütün dünya ilan etmemiz için armutun sapı, özümün çöpü demeden kenetlenmemiz gereklidir. Parti farkı gözetmeden, onun bunun belediyesi demeden ilk hedefimiz enkaz altındakilerin kurtarılması, kurtulanların hastanelere sevk edilmesi, barınmaları, ısınmaları ve iaşeleridir.' dedi. Açıklama'da esnaf ve Sanatkarlar için '   Depremde enkazda varını yoğunu, satacak malını kaybeden esnaf ve sanatkarımız için acil bir fon oluşturulmalı, Enkazdan kurtarılan kullanılabilir malları satın alınarak halka dağıtılmalı,  kredi ve fatura, BAĞKUR borçları faizsiz ertelenmeli ve faizsiz uzun vadeli kredinin yanında can suyu  hibe kredisi verilmelidir. ' çağrısında bulunuldu.

Açıklama şu şekilde:

Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde etkisi görülen deprem, çok sayıda can ve mal kaybına neden olmuştur. Can kaybı her  geçen an artmakta yüreğimizi dağlamaktadır. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Devletimiz gündemine hakimdir. Devletin başı sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak  üzere yalnızca deprem bölgelerinde değil bütün Türkiye’de kamu kurumları, özel kuruluşlar STK’lar enkaz altında kalanları çıkartmak, çıkanları, barındırmak ve iaşelerini  karşılamak için seferber olmuşlardır.

Ortada can pazarı vardır. Tarihin akışında millet olduğumuzu bütün dünya ilan etmemiz için armutun sapı, özümün çöpü demeden kenetlenmemiz gereklidir. Parti farkı gözetmeden, onun bunun belediyesi demeden ilk hedefimiz enkaz altındakilerin kurtarılması, kurtulanların hastanelere sevk edilmesi, barınmaları, ısınmaları ve iaşeleridir.

Elbette alın teri helal para kazanarak milletimize hizmet eden esnaf ve sanatkarlarımız depremden en çok zarar gören toplum kesiminin başında gelmektedir. Milletimize ekmekten, sütten, etten ve her türlü ihtiyaç maddelerden  başlayarak hizmet sektörünün ulaşmasından kaynaklanacak aksamalar , zorluklar olacaktır. Taksi, dolmuş, otobüs ve kamyoncu esnafı da ticari araçlarını kaybetmiş, diğer  esnaf ve sanatkarlar gibi geçim kaynaklarını enkaz altında bırakmışlardır.

 Elbette  hayatını kaybeden esnaf ve sanatkarımıza rahmet dileriz. Yaralananlara acil şifa talep ederiz.  Depremde enkazda varını yoğunu, satacak malını kaybeden esnaf ve sanatkarımız için acil bir fon oluşturulmalı, Enkazdan kurtarılan kullanılabilir malları satın alınarak halka dağıtılmalı,  kredi ve fatura, BAĞKUR borçları faizsiz ertelenmeli ve faizsiz uzun vadeli kredinin yanında can suyu  hibe kredisi verilmelidir.    

Biz millet olarak bu ağır imtihanı da aşarız. Zaman kenetlenme zamanı Bizim dirlik düzenimizi, Devlete bağlılığımızı kimse bozamaz.

Bakmadan Geçme