Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 17 Nisan 2023 güncel altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 17 Nisan 2023 güncel çeyrek altın kuru fiyatları

Çeyrek altın fiyatlarında son durum...

Altın fiyatlarında dalgalı seyir gözleniyor.

Altının ons fiyatı geçen haftanın son işlem gününde yüzde 1,8 değer kaybıyla 2 bin 4 dolara inmesinin ardından bugün 2 bin 11 dolardan alıcı buluyor.

İç piyasada gram altın 1254, çeyrek altın 2 bin 162, cumhuriyet altını 8 bin 898 liradan satılıyor.

Resesyon ve enflasyon endişesi arasında kalan varlıklarda fiyatlamaların zorlaştığı görülürken, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmeleri bu durumda etkili oluyor.

Cuma günü açıklamalarda bulunan Fed Yönetim Kurulu Üyesi Christopher Waller para politikasının piyasaların beklediğinden daha uzun süre sıkı kalması gerekeceğini ifade ederek, önemli ölçüde kredi sıkılaştırmasının oran artışlarına ihtiyacı azaltabileceğini ancak gerçek zamanlı muhakemenin zorlayıcı olduğunu kaydetti.

Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic, son enflasyon verilerinin cesaret verici olmasına rağmen fiyatların hala çok hızlı arttığını savunarak, Fed'in daha fazlasını yapması gerektiğini ve bankanın bir kez daha faiz artırdıktan sonra durup durumu değerlendirebileceğini ifade etti.

Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ise son açıklanan perakende satış ile üretici enflasyonu verilerinin doğru yolda olduklarını gösterdiğini belirterek resesyon ihtimalinin de bulunduğunu söyledi.

Söz konusu gelişmelerin ardından para piyasalarındaki fiyatlamalarda Fed'in gelecek 25 baz puanlık faiz artırım ihtimali yüzde 80'i aşarken, haziran toplantısına ilişkin beklentilerde de değişiklik oldu.

Buna göre, bankanın haziranda yüzde 64 ihtimalle faiz oranlarını sabit tutacağı tahmin edilirken, 25 baz puanlık faiz artışı yapabileceğine yönelik öngörüler yüzde 21 seviyesine çıktı.

Bakmadan Geçme