Çin'de uçak faciası

Çin'de 9'u mürettebat olmak üzere 133 kişiyi taşıyan Eastern Havayollarına ait uçak, ülkenin Guangxi eyaletinde düştü. Kaza ormanlık alanda geniş bir yangına neden olurken can kaybına ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Çin'de Eastern Havayollarına ait yolcu uçağı ülkenin Guangxi eyaletinde düştü. Çin'in Kunming kentinden Guangzhou'ya uçan Boeing 737 tipi yolcu uçağında 9'u mürettebat 133 kişi bulunuyordu.

MU5735 sefer sayılı uçuşunu gerçekleştiren uçağın Kunming kentinden yerel saat ile 13:00'te havalandığı ve kısa bir süre sonra kule ile irtibatının kesildiği belirtildi. İrtibatın kesildiği dakika olan 14.22'de Uçak yaklaşık 1000 metre yükseklikte bulunuyordu. Yolculuğun planlanan varış saati ise, 15.05'ti.

CAN KAYBINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YOK

Çin devlet televizyonu uçağın düştüğü ormanlık alanda geniş bir yangın çıktığını duyurdu. Can kaybına ilişkin henüz resmi bir bilgi yok.

SEBEBİ BİLİNMİYOR, EKİPLER BÖLGEYE YÖNLENDİRİLDİ

Kazaya neyin neden olduğu henüz bilinmezken çok sayıda kurtarma ekibi bölgeye yönlendirildi.

EKİPLER BÖLGEYE YAKLAŞTI

Çin devlet televizyonunun son aktardığı gelişmeye göre kurtarma ekipleri bölgeye yaklaştı, ölü ve yaralılarla ilgili durum belirsizliğini koruyor. Çinli internet kullanıcıları sosyal medya hesaplarından alevler içinde yoğun ormanlık bir alanın fotoğraflarını paylaşıyor ancak görüntülerin yeri belirsiz ve henüz doğrulanamadı.

Bakmadan Geçme