Çok tartışılacak AK Parti analizi

Yapacağı büyük kongresiyle yeni bir döneme başlayacak olan Ak Parti'ye ilişkin www.politikadam.com genel yayın yönetmeni Fehmi Çalmuk'tan çok tartışılacak bir analiz geldi.

www.politikadam.com genel yayın yönetmeni Fehmi Çalmuk,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın büyük kongrede yapacaklarını  şu sözlerle dile getirdi.

"Ak Parti kurulurken “lider, teşkilat, doktrin” saç ayaklı bir parti değildi.

Çok renkliydi. Kenan Evren’in demokrasi tarifinde kullandığı “Demokrasi gitara benzer. Her telinden farklı bir ses çıkar” ifadelerini hatırlatacak olursak; AK Parti’nin her telinden bir ses çıkıyordu. Farklı renkler, sesler giderek kendisini ittifaklara bıraktı. İttifaklar içinde koalisyon olarak yönettiği partisinde zaman zaman sarsıcı depremler geçirdi. Bunların hepsini “karizmatik lider” yeteneğiyle kamuoyundan gizledi. Ancak elma kurdu gibi partinin içini yiyip bitiren bir yapıyla karşı karşıya olduğunun farkındaydı. Yapacağı, yapması gereken tasfiyeyi öteledi, erteledi. Zamana yayarak eledi. Bunu fırsat bilen ittifakların kurduğu ekipler giderek çeteleşmeye, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tabiri ile  “çakallar” gibi hareket etmeye başladı. Ağızlarına av kanı değenler ölesiye avlanmaya, güç yetiremediklerini  aslanların önüne atmaya devam ettiler."

 

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme