Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından üs olarak kullanılan bölgelere yönelik 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nın emrini Endonezya dönüşü uçakta verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan harekata ilişkin bilgi aldı.

Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki hedefler hava harekatıyla vuruldu. Türk Silahlı Kuvvetleri terör hedeflerine karşı "Pençe Kılıç" hava harekatı düzenledi.

Mersin'deki Polis Evi ve İstiklal Caddesi'ndeki bombalı terör saldırılarının ardından Suriye'nin kuzeyi adres olarak gösterilmişti. Bir harekat için hazırlık yapıldı ve düğmeye basıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) operasyonu " Hesap zamanı , alçaklardan hain saldırıların hesabı soruluyor" mesajıyla duyurdu. MSB'den yapılan açıklamada Pençe Kılıç hava harekatının terörü kaynağında yok etmek amacıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

OPERASYON EMRİ ERDOĞAN'DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pençe Kılıç Hava Harekatı emrini verdiği görüntüler paylaşıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Pençe Kılıç Harekat emrini Endonezya dönüşü Bakan Akar'a bildirdiği aktarıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan harekat emrini böyle verdi

"NE GEREKİYORSA ONU YAPMAKTA KARARLI OLDUĞUMUZU TÜM DÜNYANIN BİLMESİ LAZIM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Endonezya'daki G20 Liderler Zirvesi'nin son gününde düzenlediği basın toplantısında İstanbul'daki terör saldırısının ardından sınır ötesi bir operasyonun gündeme gelip gelmediğiyle ilgili soruya şöyle cevap vermişti:

"Şu anda sorgulamalar, soruşturmalar devam ediyor. Bu sorgulamalar neticesinde nereye uzanıyor, bunların araştırılması yapılıyor. Bu araştırma neticesinde de ne gerekiyorsa onu yapmakta kararlı olduğumuzu tüm dünyanın bilmesi lazım."

Bakmadan Geçme