Cumhurbaşkanım, eti geçti duydun mu, bıçak kemikte

CH'li Tutdere: 'Esnaf Anadolu'da, Türkiye'nin her yerinde ne diyor, biliyor musunuz? 'Eti geçti, duydun mu?/Bıçak kemikte./Duymadınsa duy artık, behey Allah'ın kulu, bıçak kemikte./ Duy da silkin ne olursun./Bu ne biçim uyku bu./Bıçak kemikte.' diyor.'

 

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, "Bazı dostlar diyorlar ki: 'Dükkânlar kapanıyor, şirketler kapanıyor.' Kapanan falan yok, her şey ortada." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Hepimiz Anadolu'da, Türkiye'nin her tarafında esnafların kan ağladıklarını, zorda olduklarını söylüyoruz ve sizin dostlarınızla beraber kendisine sormuş olduğumuz Sayın Bakanınız da aynı şeyi söylüyor” karşılığını verdi.

Tutdere TBMM Genel Kurulunda esnafın ve ekonominin durumuna ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Erdoğan’ı eleştiren Tutdere şöyle konuştu:

“Cumhurbaşkanı, bundan bir hafta önce yapmış olduğu bir konuşmasında aynen şunları söyledi: "Bazı dostlar diyorlar ki: 'Dükkânlar kapanıyor, şirketler kapanıyor.' Kapanan falan yok, her şey ortada." Sayın Cumhurbaşkanına, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden aynen çağrıda bulunuyoruz: Sayın Cumhurbaşkanım, sizin dostlarınız doğru söylemiş. Genel Başkanımız, milletvekillerimiz, hepimiz Anadolu'da, Türkiye'nin her tarafında esnafların kan ağladıklarını, zorda olduklarını söylüyoruz ve sizin dostlarınızla beraber kendisine sormuş olduğumuz Sayın Bakanınız da aynı şeyi söylüyor.”

 Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın vermiş bilgiye göre, 1 Mart 2020-30 Kasım 2020 arası yani dokuz ayda Türkiye'de 64.474 esnaf ve sanatkâr iş yerini kapattığını, aynı süre içerisinde, dokuz ayda 24.172  ticari işletmenin kapandığını aktaran Tutdere “İşte, Sayın Cumhurbaşkanı, dostlarınızın dediği tablo bu. Bu tabloya ek olarak bir de kapatmak isteyip de kapatamayanlar var çünkü iş yerini kapattığında aldığı kredileri geri çağıracak bankalardan korkan, sayısı yüz binlerce olan esnafımız var.” dedi.

Bıçak kemikte

Tutdere Cumhurbaşkanı Erdoğan ve kabine üyelerine yönelik yönelik mesajlarını şöyle sürdürdü:

“Esnaf Anadolu'da, Türkiye'nin her yerinde ne diyor, biliyor musunuz? "Eti geçti, duydun mu?/Bıçak kemikte./Duymadınsa duy artık, behey Allah'ın kulu, bıçak kemikte./ Duy da silkin ne olursun./Bu ne biçim uyku bu./Bıçak kemikte." diyor. Değerli arkadaşlar, Türkiye'de esnafın durumu bu.”

Bakmadan Geçme