Dolar yeniden Euro'yu geçti

Dolar'da yükseliş devam ediyor. Son zamanlarda diğer para birimlerine karşı hızla değer kazanan dolar, euro'yu yeniden geçti. Euro/Dolar partisi 1,01'i gördü...

Küresel piyasalarda dolar tüm önemli para birimlerine karşı değer kazanıyor. Bu ivmenin etkisiyle euro/TL 17.99’ken; dolar/TL 18.07 seviyesine yükseldi. Buna göre 1 dolar, 1,01 avroya denk geldi.

Dolar’da yükseliş devam ediyor. Son zamanlarda diğer para birimlerine karşı hızla değer kazanan dolar, euro’yu yeniden geçti. euro/dolar partisi 1,01’i gördü.

Dolar/TL 18,08’i görürken; euro/TL 17,98 seviyesinde.

11 Temmuz’da da küresel piyasalarda dolar tüm önemli para birimlerine olduğu gibi avroya karşı da güçlenmiş, parite haftanın ilk işlem gününde yüzde 1’i aşan düşüşle 1,0057 seviyesini test ettmişti. Böylelikle 2002’den bu yana en düşük seviye kaydedilmişti.

Avro/dolar paritesi eşitlendi

Küresel piyasalarda dolar tüm önemli para birimlerine karşı değer kazanıyor. Bu ivmenin etkisiyle euro/dolar paritesi 2002’den bu yana en düşük seviyeye geldi. Küresel piyasalarda haftanın ilk işlem gününde güvenli liman arayışıyla değerlenen dolar tüm önemli para birimlerine olduğu gibi euroya karşı da güçlendi.

Parite haftanın ilk işlem gününde yüzde 1’i aşan düşüşle 1,0057 seviyesini test etti. Böylelikle 2002’den bu yana en düşük seviye kaydedildi. Britanya’daki siyasi çalkantının etkisiyle sterlinin de dolar karşısında değer kaybı hızlandı. Sterlin de dolar karşısında yüzde 1 değer kaybetti.

Doların güçlenmesinde haftanın ilk işlem gününde risk iştahında görülen bozulma rol oynadı. Çin’de yeniden Covid-19 vakalarının artması ve salgın önlemlerinin gündeme gelmesi risk algısını olumsuz etkilerken, Avrupa hisseleri ve ABD vadelileri de geriledi.

Bakmadan Geçme