Döviz Kuru Güne Yükselişle Başladı

Yurt içinde Merkez Bankası faiz kararı haftasının ilk gününde, enflasyon ve dış ticaret verileri takip edilecek. Yurt dışı piyasalarda veri akışı bazı ülkelerdeki tatiller nedeniyle sakin geçecek.

Geçen haftanın başlangıcında 8,48'e kadar çıktıktan sonra 8,15'e kadar çekilen dolar/TL haftanın son günü güçlü bir yükselişle kapanışı 8,2750'den yapmıştı. Gündemin oldukça yoğun olduğu haftaya sakin başlayan dolar/TL, piyasaların açılmasıyla birlikte yönünü yukarı çevirdi. 8,27'lerden 8,30'u aşan dolar/TL, 8,33'ün üzerine kadar tırmandı.

DÖVİZDE DALGALANMA

Euro/TL'de de işlemler 10 liranın üzerinde gerçekleşiyor.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) baş ekonomisti Robin Brooks, ABD Doları karşısında Türk Lirası için adil değer tahminini, Mart ayından bu yana ortamda yaşanan kötüleşmeden kaynaklı olarak 7,50'den 9,50'ye yükselttiklerini bildirdi.

PİYASALAR KAPALI OLACAK

 Asya borsaları haftaya Çin ve Japonya'daki resmi tatillerin işlem hacimlerini düşürmesi ve yatırımcıların gözünü ABD'de açıklanacak çok sayıda veriye çevirmesiyle yavaş bir başlangıç yaptı. Japonya dışındaki Asya-Pasifik borsalarını izleyen MSCI endeksi Cuma günü geriledikten sonra yatay seyretti. ABD'de Nasdaq ve S&P 500 vadeli kontratları yüzde 0,3 civarı artışlarla yükselişlerini sürdürdü. Yurt dışında İngiltere, Japonya, Rusya, Çin, Polonya, Yunanistan, Malezya, İrlanda, Sırbistan, Ukrayna piyasaları tatil nedeniyle bugün kapalı olacak.

 

Bakmadan Geçme