Emekli Olmak İsteyene , Borçluya Çifte Müjde

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası Arasında 7326 sayılı 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun' kapsamında önemli anlaşmalardan biri imzalandı.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası Arasında 7326 sayılı “Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun” kapsamında birikmiş prim borçlarını ödeyerek ve dondurulmuş hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek sigortalılara yönelik Kredi İş Birliği Protokolü imzalandı.

İmkândan yararlanmak isteyen sigortalılar, sigorta prim borçlarına ilişkin yapılandırma başvurularını öncelikle Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlüklerine yapacaklardır.

Sosyal Güvenlik İl/Merkez Müdürlükleri tarafından verilecek emekli olabileceklerine ilişkin yazı ile birlikte sigortalılar, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Halk Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası’nın tercih ettikleri şubelerine kredi için müracaat edebileceklerdir.

Kredi iş birliği protokolü kapsamında sigortalılara, birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda 4/b’den yaşlılık aylığı, 4/b prim borcunu ödemesi durumunda 4/a’dan yaşlılık aylığı, Ek-5 ve Ek-6 kapsamında çalışanlardan birikmiş prim borcunu ödemesi durumunda yaşlılık aylığı, 5510 sayılı Kanunun 41’inci maddesinde belirtilen hizmet borçlanmalarının yapılması durumunda yaşlılık aylığı ve durdurulan hizmet sürelerinin ihya edilmesi durumunda yaşlılık aylığı bağlanabilecek.

SGK Başkanı İsmail Yılmaz, vatandaş memnuniyetini en üst düzeyde tutmak için 81 İl Müdürlüğü ve 558 Sosyal Güvenlik Merkezinde çalışan 33 bin personelle büyük bir titizlik içinde hizmet ettiklerini dile getirdi. Özelikle pandemi döneminde, sağlık hizmetlerinin kesintisiz sağlanması ve istihdamın desteklenmesine yönelik çeşitli tedbirleri hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan yılmaz;

“Gelişmiş ülkelerin birçoğu sağlık hizmetleri bakımından ciddi zorluklarla karşılaşıp sağlık sistemleri iflas etme noktasına gelirken bu süreçte sağlık yardımları başta olmak üzere vatandaşlarımızın tüm zorunlu hizmetlerimizden kesintisiz faydalanması sağlanmıştır.

Son olarak hayata geçirdiğimiz yapılandırma düzenlemeleri; işverenlerimizi ve vatandaşlarımızı özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde ekonomik olarak rahatlatmak adına büyük önem arz ediyor “ dedi.

 

Bakmadan Geçme