Erdoğan: Biz bu meydanda 1,5 milyona alıştık, bugün ise 650 bin kişi var!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Büyük İstanbul Mitingi'nde Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden milletvekili Suat Pamukçu'ya rozet taktı. Mitinge katılan kişi sayısının da 650 bin olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı'ndaki 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'ne katıldı. Erdoğan mitinge Cumhurbaşkanlığı helikopteri ile geldi.

Cumhur İttifakı İstanbul adayı Murat Kurum'un ardından sahneye çıkan Erdoğan, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden İstanbul Milletvekili Suat Pamukçu'ya AK Parti'ye rozet taktı. Pamukçu, "Partimizin kuruluş inancı ve felsefesinden uzaklaştığını müşahede etmekteyim" diyerek partisinden ayrılmıştı.

Konuşmasından önce Erdoğan, Cengiz Kurtoğlu ile birlikte "Duyanlara Duymayanlara" şarkısını söyledi.

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu’nun, dün Erdoğan’ın Ankara mitinginden önce Haber Global televizyonunda emeklilere ilişkin düzenlemeler konusunda yaptığı “Cumhurbaşkanımızı bugün de yarın da dikkatli dinleyelim” açıklamasıyla gözler İstanbul mitingine çevrilmişti.

Erdoğan, İstanbul mitingindeki konuşmasında emeklilere ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle oldu:

"1 NİSAN'DA İSTANBUL YENİDEN SAHİPLERİNE KAVUŞSUN"

Meydan gümbür gümbür 31 Mart'a yürüyor. Bu kadim şehri 31 Mart'ta CHP zulmünden kurtarmamız gerekiyor. İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun. Bir hafta boyunca çok çalışacağız, kapı kapı gezeceğiz. Gece gündüz demeden çok çalışacağız. Her yerde söylüyorum, İstanbul'daki hemşerilerinizi arayın ve inşallah 1 Nisan'da İstanbul yeniden sahiplerine kavuşsun.

"1 HAFTA ÇOK ÇALIŞACAĞIZ"

Bu İstanbul ki kızıl elmadır, bu İstanbul ki Fatih'i dünyanın gördüğü en büyük hakanlardan biri yapmıştır. Bu İstanbul mazlumlara yurt olan anne şehirdir. İstanbul sanat eserine dönüştürülmüş hazinedir. Bu kardeşinizin de doğup büyüdüğü, her karışına aşkla bağlı olduğu İstanbul bugün bir başka güzel. Bugün burada coşkun akan ırmak misali yatağına sığmayan bir İstanbul görüyorum. Sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. İstanbul'a teşekkür borcumu ifade etmek istiyorum. 14-28 Mayıs seçimlerinde verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Murat Kurum'la İstanbul'da yeni bir dönemi başlatacağız. 1 hafta çok çalışacağız.

"UTANMADAN 'METRO YAPTIM' DİYOR"

CHP demek, çöp çukur çamur. Bu Ekrem denilen arkadaş burada göreve başladıktan sonra ne değişti? Yine çöp, çukur. Yarı zamanlı mesai. Şimdi de bakıyorsunuz israftan bahsediyor ya israf sende, sen israf olarak her şeyi zaten yaptın. Nerede akıllı belediyecilik? Akılsız belediyecilik! Şu İstanbul’da neler çekmedik ya! Sıkılmadan, utanmadan metro yaptım diyor. İstanbul’daki mevcut metroların tamamı bize aittir bize!

Balya balya bavul bavul paralar bir yerlerden geliyor bir yerlere gidiyor. Kimse bu görüntülerin makul tutarlı izahını yapamadı. Partiye bina alınmasından vergi kaçırmaya pek çok şey söylendi. Hala vicdanı tatmin eden bir açıklama duyamadık. İş dalbudak salıyor. Tüm bu rezilliklerle siyaset kirlendi. Namuslarına emanet ettikleri oyları kirlettiler. İstanbul'u bunların eline bırakmamak inanın vicdan borcumuzdur. İstanbul bir yol ayrımında bulunuyor. Bir tarafta 'sadece ben' diyenler var, bir tarafta 'sadece İstanbul' diyenler var. Bu işi haftasonunda hallediyor muyuz? Gereken dersi 31 Mart günü veriyor muyuz? Bir tarafta deprem tehlikesini umursamayanlar var, bir tarafta tüm programı hazır olanlar var. Bir tarafta trafiği rahatlatmak için kılını kıpırdatmak istemeyenler var, bir tarafta tüm ulaşım projelerini seferber edenler var. Bu düğümü çözecek ve İstanbul Türkiye Yüzyılı yürüyüşünü biz başlatacağız.

Ülkemizin neresinden gelirse gelsin geleceğini bu şehre kuran her bir ferdiyle İstanbul’a sahip çıkmaya var mısınız? Sandığı namusumuz gibi korumaya söz veriyor musunuz? Bugüne kadar ne İstanbul bize, biz İstanbul’a mahcup olduk. Biz eksiğini ve hatasını asla inkar etmeyen bir ekibiz. Sizden gelen geri dönüşlere göre kendimizi ve ufkumuzu sürekli genişletiyoruz. Bizden daha fazla vizyon sahibi bir kadro göremezsiniz.

650 BİN KİŞİ VAR

Şu anda bu meydanda 650 bin kişi var. Biz 1,5 milyona alıştık ama durmuyoruz. Geçtiğimiz 21 yılda İstanbul'a 1 trilyon 650 milyar tutarında kamu yatırımı yaptık. Böyle bir yatırımı kimse yapmadı, ama biz yaptık. Bizden sonra bay Ekrem göreve geldi, ortalık rezalet. Yine çöp, yine çamur, yine çukur. Önümüzdeki dönemde İstanbul'daki önceliğin deprem olduğunu görüyoruz. Hükümet olarak zaten bunu yapıyoruz. Murat Kardeşimizin göreve gelmesiyle inşallah işin eksik ayağı tamamlanacaktır.

Bakmadan Geçme